سایت در حال بروز رسانی می باشد و ممکن است برخی مطالب تکمیل نباشد از صبوری شما سپاسگزاریم.

هلدینگ راهکارهای انتخاب اول

مهاجرت به کشور
مؤسسه رصد و پایش چهره نگار سپندار

مهاجرت با ویزای تحصیلی

آنچه در این مطلب می خوانید

مطالب پربازدید

عکس یک مرد که داخل تبلت مشغول جستجو در اینترنت است
عکس مربوط به شهر لندن در انگلیس است که یکی از ساختمان های معروف شهر که ساعت هم دارد.
تصویر یک آقا است که پاسپورتش دستشه و پرچم آلمان هم روی میزش است و دستش را دراز کرده که پاسپورت را به کس دیگه ای که توی عکس معلوم نیست داره میدهد- قوانین جدید جاب آفر آلمان
برای دریافت مشاوره رایگان این فرم را تکمیل کنید

مشاوره رایگان

ویزای دانشجویی و ویزای تحصیلی چه تفاوتی دارد؟

مهاجرت دانشجویی و تحصیل در کشورهای دیگر چگونه است؟

مهاجرت دانشجویی، نقطه اتصال سه خواسته مهم یک جوان آینده‌نگر است؛

  • میل به دیدن و تجربه کردنِ دنیا؛
  • علاقه به ادامه تحصیل در دانشگاه‌های برتر جهان؛
  • آینده‌نگری برای ادامه زندگی و تضمین موقعیت شغلی آینده از طریق مهاجرت تحصیلی.

از هزاران سال پیش، که راهبان جوان در طلب و جست‌وجوی علم آفاق را زیر پا می‌گذاشتند تا استادی خبره پیدا کنند تا کنون، این خواسته یکی از قوی‌ترین دلایل مهاجرت و جابه‌جایی انسان‌ها بوده است که با رشد سیستم تحصیل بین‌المللی در قرن اخیر، حالا به یک رسم جهانشمول تبدیل شده است. این‌گونه تصمیمات چه توسط پدر و مادری دلسوز اخذ شوند و چه توسط خود آدمی پیگیری شود، معمولاً به صورت مستقیم بر آینده ما تأثیر گذارند. تصمیم برای مهاجرت تحصیلی یکی از مهمترین لحظات زندگی ما خواهد بود.

ویزای دانشجویی و ویزای تحصیلی چه تفاوتی دارد؟

باید در نظر داشته باشیم که ویزای تحصیلی معنایی عام‌تر از ویزای دانشجویی دارد. بسیاری از گونه‌های تحصیل، همانند تحصیلات ابتدایی و متوسطه، همانند ویزای تحصیل دانش‌آموزی در کانادا و یا دوره‌های فراگیری زبان در کالج‌ها همانند دوره زبان در مجارستان ، از گونه‌های ویزای تحصیلی هستند که دانشجویی محسوب نمی‌شوند. بعضی از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند، فرزندانشان از ابتدا تحصیلات خود را در کشور و فرهنگ دیگری پیگیری کنند. بدیهی است شرایط لازم برای اخذ ویزای تحصیلی دانش‌آموزی به سختی ویزای دانشجویی نیست. همچنین در اغلب کشورها، والدین نیز می‌توانند همراه با فرزندشان که به جهت مهاجرت تحصیلی عازم کشورهای دیگر هستند، جهت همراهی با او به کشور مقصد ورود پیدا کنند. هرچند این روش جز درباره کانادا چندان ارزان و مقرون به صرفه نیست.

مراحل اخذ پذیرش در دانشگاه‌های معتبر اروپا و کانادا چیست؟

ابتدا باید مطمئن شوید که به صورت عمومی شرایط مطلوبی برای پذیرش  و انجام مهاجرت تحصیلی دارید. برای مثال آخرین معدل، تسلط به زبان خارجه مد نظر، نداشتن گپ تحصیلی و یا داشتن دلیل برای آن و دیگر شرایط لازم.

سپس، می‌بایست رشته‌های مد نظرتان را استخراج کنید و در جست‌وجو باشید تا بدانید در چه کشورهایی و با چه شرایطی، دانشگاه‌ها قابلیت پذیرش شما را خواهند داشت.

سپس مرحله آماده کردن مدارک است؛ دانشگاه پیش از این‌که شما را به عنوان دانشجو قبول کند باید مدارک شما را بررسی کند. مدارک مورد نیاز در این مرحله شامل ریزنمرات، مدرک آخرین مقطع تحصیلی، توصیه‌نامه از اساتید معتبر دانشگاهی، رزومه تحصیلی، انگیزه‌نامه و… است.

در مرحله بعد باید به وب‌سایت دانشگاه بروید و فرم پذیرش را پر کنید. می‌توانید به همۀ دانشگاه‌هایی که مایل به ادامۀ تحصیل در آن‌ها هستید درخواست بفرستید. ما البته قادر به انجام این کار به جای شما هستیم. پس از انجام این مراحل باید برای دریافت پذیرش و آغاز فرآیند مهاجرت تحصیلی صبور باشید.

مراحل و شرایط درخواست ویزای تحصیلی چیست؟

براساس این‌که کدام کشور را برای مهاجرت تحصیلی انتخاب کرده باشید، بسته به قوانین مهاجرتی آن کشور، لیست خاصی از اسناد را برای اخذ ویزای تحصیلی از متقاضیان درخواست می‌کنند. با این حال، یکسری مدارک را، به عنوان لیست عمومی مدارک ویزای تحصیلی می‌دانند که شما مطمئناً به آن‌ها نیاز خواهید داشت. در ادامه این مدارک را برای شما توضیح خواهیم داد:

  • پاسپورت معتبر: پاسپورت‌ها، اولین الزام برای هر سفری هستند. نکته‌ای که لازم است بدانید این است که، برای تحصیل در کشور‌های مختلف شرایط اعتبار پاسپورت ممکن است متفاوت باشد. ویزای تحصیلی بعضی از کشور‌ها تا پایان مدت اعتبار پاسپورت شما، معتبر می‌باشند. همچنین شما باید در پاسپورت خود، حداقل دو صفحه خالی برای مهر زدن برای ویزا تحصیلی خود داشته باشید. توجه داشته باشید در صورتی که هر تعداد گذرنامه منقضی‌شده دارید، باید از تمام صفحات آن یک کپی تهیه کنید. ممکن است سوابق سفر شما به کمک شما بیایند.
  • اثبات دانشجو بودن: اصلاً اهمیتی ندارد که شما برای کدام کشور درخواست ویزا می‌کنید، اگر هر نوع تقاضایی برای ویزای دانشجویی دارید، باید بتوانید ثابت کنید که شما یک دانشجوی ایرانی هستید. این اثبات، اغلب با تأییدیه از مؤسسه آموزشی که در آن تحصیل کرده و یا می‌کنید انجام می‌پذیرد.
  • پذیرش تحصیلی: یک نامه تأییدیه از دانشگاهی که برای تحصیل به آن درخواست داده‌اید، باید ضمیمه مدارک‌تان داشته باشید. این سند نشان می‌دهد شما قبلاً مسیر لازم را به درستی پیموده‌اید.
  • گواهی پایان دوره سه‌ساله متوسطه (به همراه ترجمه رسمی): گواهی پایان دوره سه‌ساله متوسطه، همان مدرک دیپلم‌تان می‌باشد. مدرک دیپلم‌تان به همراه ترجمه رسمی آن باید در مدارک تحویلی به سفارت کشور مورد نظرتان قرار داشته باشد.
  • گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی (به همراه ترجمه رسمی).
  • گواهی پایان دوره کارشناسی و یا کارشناسی ارشد (به همراه ترجمه رسمی).
  • فرم درخواست ویزا (توسط متخصصان ما برای شما تکمیل می‌شود).
  • شناسنامه متقاضی به همراه ترجمه رسمی و دو کپی از آن.
  • گواهی پشتیبانی مالی: این گواهی می‌تواند به دو صورت به سفارت کشور مقصد ارائه شود: روش اول ارائه گواهی تمکن مالی به ارزش اعلام‌شده توسط سفارت کشور مقصد. روش دوم ارائه گواهی ضمانت و پشتیبانی توسط یکی از بستگان متقاضی در کشور مقصد که در کل مدت زمان تحصیل توانایی پشتیبانی شما را داشته باشد. بسته به کشوری که درخواست اخذ ویزایش را دارید البته ممکن است تفاوت‌هایی نیز داشته باشد.
  • مدارک شغلی و یا سوابق شغلی (در صورت موجود بودن).
  • دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی.
  • انگیزه‌نامه: انگیزه‌نامه، انگیزه و هدف شما برای تحصیل در کشور مورد نظر را اعلام می‌کند. این نامه می‌تواند هدف‌های بعد از اتمام تحصیل، هدف از تحصیل در کشور مقصد و مواردی این‌چنین را بیان کند. در سفارت برخی از کشورها، کیفیت انگیزه‌نامه شما بسیار بسیار مهم است.
  • زندگی‌نامه: زندگی‌نامه شما، باید یک متن کلی در مورد نحوۀ زندگی‌تان از کودکی تا زمانی که درخواست ویزای تحصیلی می‌کنید باشد. در این متن شما باید کلیه کارهایی که از کودکی انجام داده‌اید و تمام حرفه‌ها و تخصص‌هایی را که یاد گرفته‌اید، به طور کامل ذکر کنید. در برخی کشورها نیاز به زندگی‌نامه نخواهید داشت.
  • آموزش‌های زبان: مدرک دیگری که بسیار مهم است، مدارک آموزش‌های زبان شما می‌باشد. به طور کلی شما باید با این مدارک به سفارت کشور مورد نظر خود اثبات کنید که به راحتی می‌توانید در این کشور با دیگران ارتباط برقرار کرده، تحصیل کنید و بدون دردسر کار‌های روزمره خود را انجام دهید. به طور معمول TOFEL، IELTS و PHD در اخذ ویزای تحصیلی تأثیر بسزایی خواهند داشت. صد البته تسلط به زبان اختصاصی همان کشور نیز می‌تواند تأثیر بسزایی در این فرآیند داشته باشد.

چه کشوری برای اخذ ویزای دانشجویی مناسب‌تر است؟

آیتم‌های متنوعی وجود دارند که به شما یاری خواهند کرد تا بهترین انتخاب ممکن را برای مهاجرت تحصیلی داشته باشید. اگر با ما تماس داشته باشید شما را در این مسیر کمک خواهیم کرد. اما به صورت کلی مهم‌ترین این موارد از این قرارند:

  • هزینه‌ها: برخی از کشورها تحصیل رایگان را به شما ارائه می‌دهند. بدیهی است که این آیتم می‌تواند تعیین‌کننده‌ترین موضوع باشد. برای مثال تحصیل در آلمان رایگان است.
  • دانشگاه‌ها: طبیعی است شهرت یک دانشگاه، تأثیر زیادی در تصمیم شما خواهد داشت. برای مثال دانشگاه‌های امریکا و دانشگاه‌های انگلیس با فاصله در دنیا مشهور‌تر و دارای رتبه‌های بالاتری هستند.
  • هزینه زندگی: هرچقدر هم که حواستان باشد، و بخواهید کم‌هزینه این دوران را بگذرانید، باز هم باید در نظر داشته باشید که هزینه‌های زیاد می‌توانند تحصیلات شما را تهدید کنند. باید در این خصوص امکانات موجودتان را در نظر داشته باشید.
  • امکان کار: قوانین کار دانشجویی در کشورهای مختلف، متنوع است. باید دید واضحی در این خصوص داشته باشید.
  • مدت زمان اخذ ویزا: وقت سفارت برخی کشورها برای دریافت ویزا تا هجده ماه نیز بالا رفته است. باید موقعیت مورد نیاز خودتان را بشناسید و برای انتخاب مقصد برای مهاجرت تحصیلی درست تصمیم بگیرید.
  • راحتی اخذ ویزا: به صورت کلی برخی کشورها راحت‌تر ویزای تحصیلی ارائه می‌دهند. باید از مشاورتان در این خصوص راهنمایی بخواهید تا عمرتان تلف نشود.
  • امکان اشتغال: در برخی کشورها قابلیت مشغول به کار شدن پس از اتمام تحصیلات وجود دارد. حواستان به این نکته باید باشد.

بهترین کشورها برای اخذ ویزای تحصیلی کدام هستند؟

هر ساله نهادهای بین‌المللی براساس شواهد موجود دست به انتشار لیست بهترین کشورهای جهان برای اخذ ویزای دانشجویی می‌زنند. تعدادی از کشورها هستند که معمولاً همواره در این لیست قرار می‌گیرند. تحصیل در انگلیس، تحصیل در فرانسه، تحصیل در ایتالیا، تحصیل در کانادا، تحصیل در مالزی، تحصیل در امریکا و تحصیل در آلمان از آن جمله هستند.

ما اما با در نظر گرفتن جمیع شواهد مهاجرت تحصیلی به این کشورها را به شما پیشنهاد می‌کنیم. پس از مطالعه این مقالات، با ما در تماس باشید تا با دریافت مشاوره تخصصی مهاجرت تحصیلی، این مسیر را به سلامت بپیمایید.

سوالات متداول

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام.
در چه کشورهایی پس از تحصیل میشه ویزای کار گرفت و مشغول کار شد؟
چون این موضوع خیلی اهمیت داره.
منتظر پاسخ هستم.

با سلام و وقت به خیر. در اغلب کشورهای اروپایی این موضوع قابل تحقق است.
اما قابل تحقق بودن به لحاظ قانونی با اینکه کار برای فارغ التحصیلان هم وجود داشته باشد دو موضوع جداست.
برای مثال شرایط تبدیل ویزای تحصیلی به کار در اسپانیا و ایتالیا پیچیده است.
اما در آلمان و انگلیس به عنوان یک امر روتین روی آن میتوانید حساب باز کنید.

سلام و خسته نباشید من یه سوال داشتم آزمون تافل برای دانشگاهای کانادا مورد قبول هست؟

سلام آیا میشه بعد از اقدام برای ویزای تحصیلی اقدام به اقامت دائم کرد ؟ حالا برای کار یا زندگی ؟
و اینکه دانستن زبان آن کشور برای ادامه تحصیل اهمیت دارد یا نه ؟

با سلام و وقت به خیر
بله در اغلب این کشورها که ما معرفی کرده ایم این امکان وجود دارد. قطعا دانستن زبان هر کشوری گزینه های شما را افزایش خواهد داد.

میشه با داشتن ویزای تحصیلی کار هم کرد؟ امتیاز محسوب میشه برای گرفتن ویزای کار بعد از پایان دوره ی زبان؟

با سلام و وقت به خیر
در اغلب کشورها شما اجازه کار در حین تحصیل دارید و قطعا امتیاز مثبتی خواهد بود برای شما.

سلام.وقت بخیر .
در مورد میشه راهنمایی بفرمایید؟

امتیاز دهید
5/5
آخرین بروز رسانی
11 مرداد 1402
به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

عکس یک مرد که داخل تبلت مشغول جستجو در اینترنت است
عکس مربوط به شهر لندن در انگلیس است که یکی از ساختمان های معروف شهر که ساعت هم دارد.
تصویر یک آقا است که پاسپورتش دستشه و پرچم آلمان هم روی میزش است و دستش را دراز کرده که پاسپورت را به کس دیگه ای که توی عکس معلوم نیست داره میدهد- قوانین جدید جاب آفر آلمان
یه خانم که توی کتابخانه پشت سیستمش نشسته و کلی کتاب هم روی هم جلوی سیستمش هست- بهترین کشور برای آزمون آیلتس

اگر می‌دانید چه کشور و چه روشی مناسب شماست،
از میان بیش از ۱۶۰ روش موجود دست به انتخاب بزنید.