سایت در حال بروز رسانی می باشد و ممکن است برخی مطالب تکمیل نباشد از صبوری شما سپاسگزاریم.

هلدینگ راهکارهای انتخاب اول

مهاجرت به کشور
مؤسسه رصد و پایش چهره نگار سپندار

روانشناسی مهاجرت

آنچه در این مطلب می خوانید

مطالب پربازدید

عکس یک مرد که داخل تبلت مشغول جستجو در اینترنت است
عکس مربوط به شهر لندن در انگلیس است که یکی از ساختمان های معروف شهر که ساعت هم دارد.
تصویر یک آقا است که پاسپورتش دستشه و پرچم آلمان هم روی میزش است و دستش را دراز کرده که پاسپورت را به کس دیگه ای که توی عکس معلوم نیست داره میدهد- قوانین جدید جاب آفر آلمان
برای دریافت مشاوره رایگان این فرم را تکمیل کنید

مشاوره رایگان

روان‌شناسی مهاجرت

چرا به روانشناسی مهاجرت نیازمندیم؟

پیشینه مهاجرت، به درازای عمر بشر است. اجداد اولیه ما، فهمیده بودند که شرایط برای بهتر زیستن، همواره ثابت نیست. آن‌ها به تجربه دانستند که برای مراتع بهتر، آب‌وهوای مطلوب‌تر، امنیت بیشتر و یا امکانات مهیاتر، می‌توانند محل زندگی خود را تغییر بدهند. هرچند در قرون اخیر و با گسترش شهرنشینی، مهاجرت‌های جمعی شدیداً کاهش یافته است، اما به جایش گونۀ دیگری از مهاجرت را شاهد هستیم.

عوامل جذب‌کننده و عوامل دفع‌کننده، ساختار فعلی مهاجرت را تشکیل می‌دهند. عوامل بسیاری وجود دارد که می‌تواند به‌عنوان دافعۀ یک مکان و یا فرهنگ در نظر گرفته شود، همانند:

  • جوانی که دوست دارد در رشته محبوبش تحصیل نماید و اخذ مدرک برای او مساوی با جذب شدن به یک فعالیت اقتصادی باشد.

مفهوم بنیادین = عدم اطمینان از فرصت شغلی عادلانه

  • فرد میانسالی که پس از زحمت بسیار کشیدن در مکان اولیه، و آماده ساختن امکانات مالی و برای تشکیل خانواده به دنبال محیطی امن‌تر و پویا‌تر است.

مفهوم بنیادین = عدم اطمینان از امنیت اجتماعی

  • فرد میانسال متأهلی که از التهابات مالی و اجتماعی محل زندگی‌اش دلگیر بوده و فکر می‌کند برای ادامه زندگی‌اش، شایستگی این را دارد تا آرامش بر زندگی‌اش حکم‌فروا شود.

مفهوم بنیادین = گریز از اضطراب و بی‌برنامگی

  • فرد کهنسالی که پس از سال‌ها تلاش، کوشش و سختی، و فراهم ساختن امکانات لازم برای همسر و فرزندان، حالا و پس از اتمام مأموریتش، مایل است مدتی را برای خود و براساس علایقی که همواره مجبور شده آن‌ها را نادیده بگیرد، زندگی کند.

مفهوم بنیادین = بازیابی علایق برای پایان‌بندی مطلوب

به موازات این موارد دفع‌کننده، مسائل جذب‌کننده هم در این فرایند نقش‌آفرینی دارند:

  • جوانی که دچار تضادهای فکری عمیق با فرهنگ اطرافش هست، متوجه می‌شود که آدم‌هایی در جای دیگری وجود دارند که به مسائل همانند او نگاه می‌کنند.

مفهوم بنیادین = مشابه‌یابی فرهنگی

  • شهروندی که به علت متفاوت بودن (تفاوت مذهبی و یا رفتار جنسی) همواره مورد تهدید و ارعاب قرار گرفته است، متوجه می‌شود در جایی دیگر، به افرادی همانند او فرصت‌های برابر داده می‌شود.

مفهوم بنیادین = میل به پیوستن به گروه

بیشتر بدانیم: با ثبت یک شرکت، چگونه می توان اقامت اروپا را به دست آورد؟

  • فرد متأهلی که به آینده فرزندانش اهمیت زیادی می‌دهد، متوجه می‌شود فرصت‌های آموزشی و پرورشی مناسب‌تری برای فرزندانش، در جایی دیگر وجود دارد.

مفهوم بنیادین = تلاش برای بهتر زیستن فرزندان (که در حقیقت نمادی از خود او هستند)

  • فرد میانسالی که معتقد است قدر توانمندی‌ها و یا دانش او دانسته نشده است، آگاه می‌شود که در جایی دیگر برای افرادی همچون او احترام زیادی قائل هستند.

مفهوم بنیادین = میل عزت‌طلبی

بیشتر بدانیم: چرا تحصیل در فرانسه دروازه ورود شما به اروپا، امریکا و کاناداست؟

همان‌طور که در این هشت وضعیت نمادین بررسی کردیم، اغلب مهاجرت‌ها زمانی رخ می‌دهد که یک یا چند دافعه، با یک یا چند جاذبه همراه می‌شوند. این تقاطع در انسان‌های ریسک‌پذیر و شجاع معمولاً به یک پدیده ختم خواهد شد که نام آن را میل به تغییر می‌گذاریم.

ما به روانشناسی مهاجرت نیاز داریم، تا به صورت دقیق بدانیم مفاهیم بنیادینِ ما برای مهاجرت کدام است و چگونه به سرانجام مطلوب خواهد رسید.

میل به تغییر ناشی از چه چیزی‌ست؟

همۀ انسان‌ها، هرکدام به فراخور توان روانی خود، میل به تغییر دارند. کسی که سختی‌های مسیر تحصیل را به جان می‌خرد و یا کسی که دو شیفت کار می‌کند، در اندیشه تغییر وضع فعلی خود به وضع بهتر در آینده است، وگرنه دلیلی برای رشد و تعالی در انسان باقی نمی‌ماند. اما این رفتار، سطوح مختلفی دارد، و میل به مهاجرت یکی از پیچیده‌ترین و عمیق‌ترین الگوهای تغییر را به همراه دارد. مهاجر، قبل از هرچیز وقتی تصمیم به رفتن می‌گیرد، می‌داند که در حال از دست دادن چیزهای متعددی همچون، فامیل، شهرت شغلی، دایره دوستان و برخی از عادت‌های همیشگی‌اش است. او نمی‌تواند مطمئن باشد که در محل جدید، همۀ این از دست رفته‌ها را به بهترین شکل ممکن دوباره به دست خواهد آورد یا خیر، اما میل به آزادی و تصور بهتر زیستن، همراه با میزان ریسک‌پذیری‌اش به او کمک می‌کند که این تصمیم را اخذ کند.

اما این همۀ راه نیست. تغییر به صورت ذاتی همراه خود استرس را خواهد آورد. استرس از احتمال شکست و از دست دادن حتی همین زندگی فعلی معمولاً مهاجر را خواهد آزرد. براساس تحقیقات سازمان جهانی مهاجرت، مهاجران تا زمانی که نتوانند شرایطی بهتر از وضعیت اولیه خود در کشور مقصد به دست آورند، همواره حضور این استرس را حس خواهند کرد.

  • جوانی که برای فرصت‌های شغلی بهتر مهاجرت کرده است، تا زمانی که به هدف خود نرسد، همواره فرایند مهاجرتش ادامه خواهد داشت.
  • فرد میانسال کارآفرینی که به علت معضلات اقتصادی مایل است کارش را در کشور دیگری توسعه دهد، مادامی که در کسب‌وکار تازه راه‌اندازی‌شده‌اش موفق نشود، روند مهاجرتش در ذهن خودش ادامه یافته است.

به همین دلیل است که روان‌شناسان، در جلسات مشاوره پیش از مهاجرت، و طی گفت‌وگو با شما تلاش می‌کنند خواسته‌های دقیق شما از مهاجرت را شناسایی کرده و شما را راهنمایی کنند تا پس از مهاجرت، با تحقق امیال مهم‌تر، زودتر از فرایند «رفتن» به وضعیت پذیرش «ماندن» برسید.

هرچه این فرایند سریع‌تر سپری شود، مهاجر استرس کمتری را تحمل کرده و احتمال فروپاشی روانی او کمتر خواهد شد.

ما به مشاوره روانشناختی مهاجرت نیاز داریم، تا بدانیم چگونه به سریع‌ترین شکل ممکن از فرایند مهاجرت خارج شده و شرایط جدید را بپذیریم.

چه عواملی بر فروپاشی روانی پس از مهاجرت تأثیرگذارند؟

لیست بلند بالایی از عواطفی که پس از مهاجرت به سراغ مهاجر می‌آید وجود دارد که برخی از مهم‌ترین‌ها را از نظر می‌گذرانیم:

  • اضطراب جدایی از گروهی که به آن تعلق داریم؛
  • استرس ناشی از مواجهه با شرایط جدید؛
  • گیجی ناشی از مواجهه با زبان و فرهنگ جدید؛
  • قرار گرفتن در چالش آزادی در برابر امنیت؛
  • دلتنگی برای برخی از دلبستگی‌هایی که در محل خود داشته‌ایم؛
  • استرس ناشی از کنار گذاشتن عادت‌هایی که داشته‌ایم؛
  • اضطراب برخواسته از شهروند درجه دو بودن از نگاه مردمان کشور مقصد؛
  • ترس ناشی از شکست احتمالی و برگشت به میهن و سرخوردگی جلوی خانواده و فامیل؛
  • اضطراب ناشی از اشتباه بودن تصوراتی که از کشور مقصد داشته‌ایم؛
  • ترس از تغییرات احتمالی قوانین مهاجرتی کشور مقصد و اجبار به بازگشت؛
  • واهمه از نیافتن فرصت شغلی مطلوب و طبعاً عدم دستیابی به جایگاه اجتماعی والا در مقصد؛
  • فشار ناشی از بدبینی‌های همسر، دوستان و یا فامیل؛
  • ترس از ناسازگاری فرزندان با محیط جدید؛
  • ترس از مواجهه با زبان جدید و اجباری که برای تسلط به آن در کوتاه‌مدت وجود دارد؛
  • تحمل فشار همسر و یا خانواده که انتظار دارند، پیش از جا افتادن در مقصد، امکان مهاجرت آنان را نیز فراهم سازیم؛
  • ترس از دست دادن سرمایه‌ای که با خود می‌بریم به علت عدم آگاهی از شرایط مقصد.

بیشتر بدانیم: چرا تحصیل در مجارستان دروازه ورود شما به اروپا، امریکا و کاناداست؟

این شانزده عنوان، صرفاً موارد پرتکرار از مجموعه دردسرهایی است که یک مهاجر برای حرکت رو به جلوی خود به جان خواهد خرید، وگرنه این لیست دارای موارد خاص‌تر و حتی سخت‌تری هم هست. برای مثال این لیست برای کسانی طراحی شده است که به صورت قانونی و محترمانه مهاجرت می‌کنند، اما اگر متقاضی مهاجرت به جای روش‌های قانونی، تصمیم گرفته باشد که به صورت پناهندگی این مسیر را بپیماید، ترس‌ها و معضلات بسیار جدی‌تری در مسیر او قرار خواهد داشت. آسیب‌های فیزیکی، بی‌احترامی، زندگی مشقت‌بار در کمپ‌ها و وقایع ناگواری که در آن‌ها رخ می‌دهد هرکدام به‌اندازۀ تمام آن شانزده عنوان، خطرناک و آزاردهنده است.

ما به روانشناسی مهاجرت نیاز داریم، تا روش مواجهه صحیح با تمامی این ترس‌ها را یاد گرفته و چگونگی پشت سر گذاشتن آن‌ها را فرا بگیریم.

FinsAdvisers به‌عنوان یک آژانس 360 درجۀ مهاجرتی، معتقد است، مجموعه جلسات مشاوره‌ای روانشناسی مهاجرت در موفقیت مشتریانش در کشور مقصد تأثیر بسزایی داشته است. مشتریان این آژانس قبل و بعد از آغاز رسمی فرایند مهاجرت، این سرویس را دریافت خواهند کرد. امید است با فراگیر شدن این روند در دیگر مراکز ارائه‌دهنده خدمات مهاجرتی نیز، شاهد موفقیت هرچه بیشتر هموطنانمان در این بزرگ‌ترین تغییر زندگی باشیم.

سوالات متداول

مهاجرت، در طول تاریخ یکی از راه حل‌های نوع بشر برای حل کردن مشکلات خود بوده و همواره به عنوان گزینه‌ای جدی، در ذهن افراد فعال بوده. امروزه نیز همین گونه بوده و بسیاری کشورها، بسته به مجموعه شرایط خود، به عنوان مبدأ و یا مقصد مهاجران شناخته می‌شوند. اما از آنجا که مهاجرت، با ورود به دنیایی جدید و ناشناخته همراه است، می‌تواند حجم بالایی از اضطراب و ابهام را نیز با خود به همراه آورد. در همین حال هر فرد مهاجرت با مجموعه‌ای از دغدغه های ذهنی مانند وضعیت کاری پس از مهاجرت، تسلط به زبان کشور مقصد، انجام امور روزمره زندگی و بسیاری عوامل دیگر روبروست. همزمانی همه این عوامل می‌تواند موجب تشدید مشکلات شده و باعث افزایش تنش ها در فرد مهاجر و یا خانواده وی شود. روانشناسی مهاجرت، فرآیند پرداختن به مشکلات، دغدغه‌ها و ابهام‌های فرد مهاجر است. شکی نیست که بهتر و هوشمندانه تر آن است که هر فرد مهاجر، قبل از ورود به مقصد خود و پیش از آنکه مشکلات مجال بروز بیابند، راه علاجی برای آنها در نظر گرفته باشد.

به رغم اینکه مهاجرت در کشور ما مسأله‌ای فراگیر است، اما روانشناسی مهاجرت از مقوله های مغفول مانده در این حوزه است. عموم مردم و متأسفانه تمامی مؤسسه‌های فعال در حوزه مهاجرت، در این مسیر صرفا به مسائل مادی و یا پروسه مهاجرت توجه می‌کنند و تمام تلاششان را بر موفق شدن در این پروسه و دریافت اجازه ورود به کشور مقصد معطوف می‌کنند. حال آنکه مهاجرت، به عنوان یکی از بزرگترین تصمیم‌ها و اتفاقاتی که ممکن است در زندگی هر فرد پیش ‌آید، انبوهی از دغدغه های فکری، ابهام‌ها و سؤالات را با خود به همراه می‌آورد. تجربه ما طی سالیانِ فعالیت در حوزه مهاجرت و ارائه خدماتِ پس از مهاجرت نشان می‌دهد که یکی از عوامل افزایش دهنده تنش و یا حتی به شکست انجامیدن مهاجرت، پس از ورود به کشور مقصد، بی‌توجهی به مسائل روانی ناشی از ورود به فضایی کاملا جدید است. پرداختن به روانشناسی مهاجرت تلاشی است برای کاستن از مشکلاتی که هر فرد پس از شروع یک زندگی جدید با آن درگیر خواهند بود. مشکلاتی که بیش از هر چیز ویژگی ورود به دنیایی تازه و ناآشنا هستند.

روانشناسِ مهاجرت فردی است با تخصص در دو حوزه: تخصص در امور روانشناسی و امور مهاجرتی. روانشناس مهاجرت در ابتدا شما و دغدغه های شما را مورد بررسی قرار می دهد و پس از کسب شناخت کافی از شخصیت و روحیه مخاطب، این ویژگی ها را با شرایط و واقعیت های مقصد و یا مقصد های مهاجرتی و یا به طور کل مسئله مهاجرت تطبیق می دهد. از این راه بسیاری از استرس هایی که در امر مهاجرت در غالب امری اجتناب ناپذیر به مهاجران تحمیل می‌شود مورد بررسی قرار می گیرد و قبل از آن که این استرس‌ها مجال و فرصت خودنمایی پیدا کنند راه حل‌هایی برای آنها در نظر گرفته شده و ارائه می‌شود. از این طریق بخشی از درگیری های فکریِ مهاجرت که تأثیر مهمی در کیفیت زندگیِ پس از مهاجرت دارد، حل شده و فرد متقاضی می‌تواند با آرامش بیشتر، تمرکز خود را بر حل و فصل سایر موارد قرار دهد.

مهاجرت فقط یک قرارداد برای "رفتن" نیست. این جمله، یکی از شعارهای شرکت چهره‌نگار است. ما همواره تلاش کرده‌ایم تا پایبندی خود به این شعار را نه فقط در حرف، که در عمل هم به مخاطبان خود نشان دهیم. در همین راستا، چهره‌نگار مجموعه‌ای از خدمات پس از مهاجرت را به مشتریان خود ارائه می‌دهد. همراهی افراد در روزهای اول ورود به کشور مقصد در اموری مثل افتتاح حساب بانکی، مراجعه به اداره مهاجرت، تأمین محل سکونت و ... از جمله این خدمات هستند. علاوه بر مواردی که پیشتر ذکر شد، چهره‌نگار با یاری گرفتن از تخصص روانشناسان خبره‌‌ای که علاوه بر تخصص در مباحث روانشناسی، به امور مهاجرتی و شرایط هر کشور از منظرهای فرهنگی و اجتماعی مسلط می‌باشند اقدام به برگزاری جلسات روانشناسی مهاجرت نموده است. شما می توانید در صورت تمایل با هماهنگی قبلی، برای رزرو و شرکت در جلسه مشاوره روانشناسی اقدام نمایید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام. چجوری میشه از این جلسات مشاوره ای استفاده کرد؟

با سلام و وقت به خیر
هفته ای یکبار و بر اساس قرار های از قبل هماهنگ شده در دفتر دکتر روانکاو در اختیار علاقه مندان خواهد بود. با شماره های موسسه در تماس باشید.

خداییش ایول دارید. هیچ موسسه ای فکر این کارها به سرش نزده بود تا حالا

با سلام و وقت به خیر
ما به صورت 360 درجه به همه ابعاد مورد نیاز شما در این مسیر تسلط داریم. سپاس از قدردانی شما.

بسیار عالی برای سنین کم هم توصیه مکنید یا قابل استفاده هست؟

با سلام و وقت به خیر
اتفاقا گاهی برای سنین کم الزام بیشتری دارد. آماده سازی روحی-روانی برای مهاجرت برای مسن تر ها و کودکان سخت تر است.

سلام مقالتون مفید و با جرات بود چون کمتر جایی رو دیدم که به این مساله اشاره کنن معمولا این دست از مسائل رو در جلسات مشاوره بیان نمیکنن من چندین سال هست که درگیر مساله مهاجرت هستم این نکتتون که -ترس ناشی از شکست احتمالی و برگشت به میهن و سرخوردگی جلوی خانواده و فامیل-اشاره کردین به نظرم یکی از مهمترین دلایل استرس هست شما که بسیار عالی این مطالب رو بیان کردید برای این مسائل و رفع اونها راهکار هم دارین؟

با سلام و وقت به خیر.
با سپاس از توجهتون، عرض کنم که طبیعتا کار مشاور، مشاوره و ارائه راهکار است و ما در کنارتان با این سرویس هستیم. اما بدیهی است که میزان تلاش شما برای گذر از این ترس ها ، در اختیار شماست. شما تعیین کننده ترین فرد در این فرآیند و تراپی خواهید بود.

ممنون از پاسخگویی وتوضیحتون با شما حتما تماس میگیرم

سلام واقعا عالی دمتون گرم

با سلام و وقت به خیر.
خوشحالیم مقاله روانشناسی مهاجرت مورد پسند شما واقع شده است.

سلام. من نیاز به مشاوره روانشناسی مهاجرت دارم. اما ساکن بهبهان هستم.

با سلام و وقت به خیر
لطفا با موسسه در تماس باشید تا برای شما وقت مشاوره تصویری از طریق اسکایپ و یا واتس اپ هماهنگ کنند.

میشه بفرمائید هزینه دریافت مشاوره چقدر هست؟

شاید مسیر مهاجرت پر تنشترین اتفاق زندگی یک نفر میتونه باشه چون خودم تجربش کردم به جرات میتونم بگم که هست زمان ما از این دست خدمات در دسترس عموم نبود و متاسفانه با استرس های بسیاری روبرو شدیم ممنون از شما و دوستانتون که علاوه بر خدماتتون این دست از خدمات هم در نظر گرفتیید حتما پیشنهاد میکنم دوستان استفاده کنن از این موضوع

باسلام و وقت به خیر
سپاسگذارم و خوشحالیم از اینکه مفید واقع شده.

سلام فرزند من سندروم داون دارن و ما قصد مهاجرت داریم سوالی که از شما بزرگواران دارم این هست که این خدمات کمکی به ایشون میکنه ؟

با سلام و وقت به خیر
بله. روان کاو میتواند با تعیین مجموعه ای از تمرینات به کمک شما، ذهنیت ایشان را برای این تغییر آماده کنند.

سلام. این جلسات در کجا برگذار میشه و ما توسط جه کسانی مورد مشورت قرار میگیریم؟

با سلام و وقت به خیر
در روزهای معینی در طول ماه نشست های روانشناسی مهاجرت در محل موسسه و با حضور روان درمانگرهای رسمی برگزار می‌شود.

چه مسایلی تو این جلسات مطرح میشه؟
هزینه ش حدودا چقدر هست؟

با سلام و وقت به خیر
دقیقا محتوای جلسه بر اساس نیازهای شما طراحی میشود. لطفا با دفتر در تماس باشید.

با درود
یکی از بهترین شرکتهای مهاجرتی که در حال فعالیت هستند و در انجام امور مهاجرتی بسیار حرفه ای و دلسوزانه رفتار میکنند.

درود بر شما عرض ادب به مجموعه ما لطف دارید انجام وظیفه است.

امتیاز دهید
5/5
آخرین بروز رسانی
28 مرداد 1402
به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

عکس یک مرد که داخل تبلت مشغول جستجو در اینترنت است
عکس مربوط به شهر لندن در انگلیس است که یکی از ساختمان های معروف شهر که ساعت هم دارد.
تصویر یک آقا است که پاسپورتش دستشه و پرچم آلمان هم روی میزش است و دستش را دراز کرده که پاسپورت را به کس دیگه ای که توی عکس معلوم نیست داره میدهد- قوانین جدید جاب آفر آلمان
یه خانم که توی کتابخانه پشت سیستمش نشسته و کلی کتاب هم روی هم جلوی سیستمش هست- بهترین کشور برای آزمون آیلتس

اگر می‌دانید چه کشور و چه روشی مناسب شماست،
از میان بیش از ۱۶۰ روش موجود دست به انتخاب بزنید.