سایت در حال بروز رسانی می باشد و ممکن است برخی مطالب تکمیل نباشد از صبوری شما سپاسگزاریم.

مؤسسه رصد و پایش چهره نگار سپندار

مهاجرت به کشور
مؤسسه رصد و پایش چهره نگار سپندار

تحصیل در آمریکا

راهنمای جامع تحصیل در کشور آمریکا

study in usa

آمریکا

مشاوره رایگان

تحصیل در آمریکا چیست؟

آمریکا کشوری است که می‌توان آن را به‌عنوان کشور رویاهای بسیاری از افراد ایران و جهان در نظر گرفت. زندگی کردن در کشوری که قدرت جهانی است و همه‌ی امکانات ممکن در آن وجود دارد، رویای آینده هر فردی است که به پیشرفت‌های بسیار و تجربه‌های جدید علاقه بسیاری دارد.

این کشور با جمعیت ۳۸۲ میلیون نفری، سالانه میزبان هزاران دانشجوی بین‌المللی است که رویای تحصیل در آمریکا و در بهترین دانشگاه‌های جهان را در سر دارند و به آرزوی دیرینه‌ی خود می‌رسند. دانشگاه‌های آمریکا، ازجمله برترین دانشگاه‌های جهان هستند و به نسبت کیفیت آن‌ها، متقاضی برای تحصیل در این دانشگاه‌ها نیز بسیار زیاد است، از سویی تعداد دانشگاه‌های این کشور به دلیل پهناوری آن بسیار زیاد بوده و تعدد بالای دانشگاه‌ها، کیفیت تحصیلی آن‌ها و تحصیلات به زبان انگلیسی در دانشگاه‌های آمریکا، باعث زیاد شدن جذابیت تحصیل در این کشور را برای دانشجویان بین‌المللی می‌شود.

اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، برای دانشجوهای ایرانی به دلیل روابط بین‌المللی میان ایران و آمریکا که روز به روز بیشتر دچار مشکل می‌شود، بسیار سخت است. هرچند که اینروزها و پس از به پایان رسیدن دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ پیش بینی می‌شود به وضعیت قبلی برگردد. همچنان که هم اکنون ما در حال اخذ پذیرش برای سپتامبر ۲۰۲۱ هستیم.

فهرست مطالب
مشاوره رایگان تلفنی

مدت زمان تحصیل در آمریکا

تحصیل در آمریکا و تعداد سال‌های معمول برای تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاهی، همانند دیگر کشورها بوده و در این کشور، تحصیل مقطع کارشناسی ۴ سال، تحصیل مقطع کارشناسی ارشد ۲ سال و تحصیل در مقطع دکتری ۴ تا ۶ سال به طول می‌انجامد. تحصیل پزشکی در آمریکا به ۸ سال تحصیلی نیاز دارد و پس از ۸ سال، دانشجوی مذکور پزشک عمومی خواهد شد.

این کشور که دارای بیش از ۵۰۰۰ مراکز آموزش عالی شامل کالج و دانشگاه است، می‌تواند یک مقصد بسیار خوب برای مهاجرت شما محسوب شود.

اطلاعات تحصیل در آمریکا، پیش از دانشگاه

هر فردی برای آنکه بتواند به یکی از کالج‌ها یا دانشگاه‌های آمریکا وارد شود، لازم است سال‌های تحصیلی پیش از آن را گذرانده باشد و به همین دلیل، اطلاعات مختصری درباره سال‌های تحصیلی پیش از دانشگاه آمریکا را در ادامه با یکدیگر بررسی خواهیم کرد:

تحصیل مقطع ابتدایی در آمریکا

مقطع ابتدایی در آمریکا ۶ سال است که جزو این ۶ سال، مقطع پیش‌دبستانی نیز محاسبه می‌شود و با توجه به این موضوع، هر دانش‌آموز مقطع ابتدایی در آمریکا به‌جز سال پیش‌دبستانی، ۵ سال لازم است در مقاطع ابتدایی تحصیل کند.

تحصیل مقطع متوسطه در آمریکا

برای آنکه بتوانید وارد کالج‌ها یا دانشگاه‌های آمریکا شوید، لازم است پس از کلاس پنجم ابتدایی، وارد مدارس دوره متوسطه شوید، ۷ سال تحصیلی را در آن بگذرانید و با مدرک دیپلم دریافتی خود، اقدام به تحصیل در مقاطع آموزش عالی کنید.

مقطع متوسطه در آمریکا شامل دور دوره‌ی high school و middle school می‌شود که این مقاطع را می‌توان همان دوره‌های دبیرستان و راهنمایی ترجمه کرد.

سال تحصیلی در آمریکا از ماه‌های آگوست (August) و سپتامبر (September) آغاز شده و در ماه‌های جون (June) یا مه (May) به اتمام می‌رسد.

انواع ویزای تحصیلی آمریکا

هر دانشجوی بین‌المللی که قصد تحصیل در آمریکا را داشته باشد، لازم است یکی از ویزاهای تحصیلی این کشور را دریافت کرده و وارد خاک آمریکا برای تحصیل شود. انواع ویزاهای تحصیلی آمریکا عبارتند از:

ویزای تحصیلی F1

اگر قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را داشته باشید احتمالا اسم ویزای تحصیلی F1 به گوشتان خورده است چراکه این نوع ویزای تحصیلی، یکی از پرطرفدارترین ویزاهای تحصیلی در آمریکا است.

ویزای F1 آمریکا به‌عنوان یک ویزای مهاجرتی شناخته نمی‌شود و مدت زمان این ویزا بستگی به طول دوره تحصیلی انتخابی شما دارد که می‌تواند شامل تحصیل در یکی از کالج‌ها، دانشگاه‌ها یا دوره‌های زبان انگلیسی در این کشور باشد.

دانشجویانی که ویزای تحصیلی F1 را دریافت می‌کنند، می‌توانند برای کسب‌درآمد و به دست آوردن کمک هزینه تحصیلی برای خود، تا ۲۰ ساعت در هفته و در محیط دانشگاه کار کند اما اگر قصد کار، بیرون از محیط دانشگاه را داشته باشند، لازم است اجازه کار از اداره خدمات شهروندی و مهاجرتی ایالات متحده (USCIS) دریافت کنند. ویزای F1 آمریکا می‌تواند پس از اتمام دوره تحصیل ۱۲ تا ۱۷ ماه به جهت کار کردن فرد تمدید شود. هم‌چنین همسر و فرزندان (فرزندان زیر ۲۱ سال) فردی که ویزای F1 دریافت کرده نیز می‌توانند به آمریکا مهاجرت کنند که نام ویزای وابستگان این نوع ویزا، ویزای F2 است.

ویزای تحصیلی J1

افرادی که برای فرصت مطالعاتی خود به قصد تحصیل یا تدریس، آمریکا را انتخاب کرده‌اند، لازم است از طریق ویزای تحصیلی J1 وارد خاک آمریکا شوند. مدت زمانی که فرد اجازه اقامت در آمریکا را دارد، در زمان دریافت ویزای J1 متفاوت است، اما در قوانین مربوط به این ویزا هر فرد لازم است پس از مدت دو سال از آمریکا خارج شود و دوباره برای ورود به این کشور درخواست کند.

بستگان فردی که ویزای J1 را دریافت کرده‌اند می‌توانند از طریق ویزای J2 وارد خاک آمریکا شوند. لازم است بدانید در زمان دریافت ویزای تحصیلی J1 باید اثبات کنید که می‌توانید مخارج زندگی و تحصیلی خود در طول دوره را خودتان پرداخت کنید.

ویزای دانشجویی H1

ویزای تحصیلی H1 در واقع نوعی ویزای مرتبط به کار بوده که به دانشجویان برای تجربه کاری و اقامت پزشکی داده می‌شود. دریافت این نوع ویزای آموزشی برای دانشجویان بین‌المللی خاص بوده و عموما دانشجویان ایرانی نمی‌توانند برای دریافت ویزای تحصیلی H1 به صورت مستقیم اقدام کنند.

ویزای دانشجویی Q1

ویزای دانشجویی Q1 در واقع نوعی شرایط مهاجرتی موقت برای افراد توانمند در حوزه تعاملات بین‌المللی اعم از اشاعه فرهنگ‌های ارزشمند و دانش تاریخی است. همانطور که از توصیفات این ویزا توقع داریم، دریافت ویزای Q1 بسیار دشوار بوده و متقاضی باید توانایی‌های منحصر به فردی را به اداره مهاجرت آمریکا ارائه و اثبات کند.

ویزای دانشجویی M1

ویزای دانشجویی M1 نیز همانند ویزای F1 از رایج‌ترین ویزاهای تحصیلی آمریکا محسوب می‌شود و تفاوت آن در نوع دوره‌هایی است که فرد محصل قصد شرکت در آن‌ها را دارد. متقاضیان تحصیل در دوره‌هایی مانند دوره‌های فنی و حرفه‌ای آمریکا، برای آنکه بتوانند مدت زمان دوره را در کشور آمریکا زندگی کنند، لازم است ویزای دانشجویی M1 دریافت کنند.

همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال فرد دریافت‌کننده ویزای M1 می‌توانند از طریق ویزای M2 به آمریکا مهاجرت موقت کنند. باید بدانید ویزای M1 برای تمامی دوره‌های فنی و حرفه‌ای اعطا نمی‌شود و فقط دانشجویان دوره‌های خاص، امکان دریافت این ویزا را خواهند داشت.

برترین دانشگاه‌های آمریکا

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، آمریکا کشوری دارای بیش از ۵۰۰۰ مرکز آموزش عالی است که تعدادی از مشهورترین و البته بهترین دانشگاه‌های جهان در این کشور واقع شده است. در ادامه قصد داریم به معرفی ۵ دانشگاه برتر آمریکا که احتمالا اسم آن‌ها را بارها شنیده‌اید بپردازیم:

دانشگاه هاروارد (Harvard University)

این دانشگاه، بهترین دانشگاه در ایالات متحده آمریکا و سومین دانشگاه برتر جهان بوده که در شهر کمبریج، واقع در ایالت ماساچوست آمریکا واقع شده است. دانشگاه خصوصی هاروارد که از سال ۱۶۳۶ افتتاح شد، اولین موسسه آموزش عالی در آمریکا محسوب می‌شود و سهم به‌سزایی در تحصیلات عالی ایالات متحده آمریکا داشته است.

ازجمله چهره‌های شاخصی که در این دانشگاه تحصیل کرده‌اند، می‌توان به مریم میرزاخانی (ریاضی‌دان)، جان اف کندی، جورج بوش و باراک اوباما (رییس جمهورهای آمریکا)، مارک زاکربرگ (موسس فیسبوک) و ناتالی پورتمن (بازیگر) اشاره کرد.

دانشگاه استنفورد (Stanford University)

حتما بخوانید: تحصیل در آلمان چه مزیت‌هایی دارد؟

دانشگاه استفورد آمریکا در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به‌عنوان معتبرترین دانشگاه جهان شناخته شد و براساس رتبه‌بندی‌های سال ۲۰۲۱، این دانشگاه به‌عنوان دومین دانشگاه برتر جهان و ایالات متحده آمریکا شناخته می‌شود.

این دانشگاه در شهر استنفورد واقع در ایالت کالیفرنیا، سیلیکون ولی واقع شده است و هم‌چنین، در نزدیکی شهر سانفرانسیسکو نیز قرار دارد. این دانشگاه آمریکایی، محل تحصیل مشاهیری مانند استیون هاوکینگ و جاستین ترودو بوده و افراد سرشناس ایرانی‌ای مانند سیمین دانشور و محمدرضا عارف نیز فارغ التحصیل این دانشگاه هستند.

موسسه فناوری ماساچوست (Massachusetts Institute of Technology)

موسسه فناوری ماساچوست که به اختصار در میان افراد ام آی تی (MIT) نیز نامیده می‌شود، سومین دانشگاه برتر آمریکا و از برترین‌های جهان بوده که در کمبریج واقع در ایالت ماساچوست آمریکا واقع شده است. این دانشگاه از سال ۱۸۶۱ افتتاح شده است و افرادی مانند کوفی عنان (دبیر کل پیشین سازمان ملل) در این دانشگاه آمریکایی تحصیل کرده‌اند.

براساس رتبه‌بندی موسسه تایمز در سال ۲۰۲۰، این موسسه آموزشی رتبه پنجم جهانی را به خود اختصاص داده است.

دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (University of California, Berkeley)

دانشگاه برکلی کالیفرنیا، یک دانشگاه دولتی و فعال در حوزه تحقیقاتی است که از ۱۸۶۸ میلادی شروع به فعالیت کرده است. این دانشگاه که در شهر برکلی واقع در ایالت کالیفرنیای آمریکا واقع شده است در سال ۲۰۲۰ توانست رتبه چهارم جهانی در میان دانشگاه‌های دنیا را به دست آورد.

جالب است بدانید شهید مصطفی چمران، یکی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه برکلی کالیفرنیا (UCB) است.

دانشگاه کلمبیا (Columbia University)

دانشگاه کلمبیا که در شهر نیویورک آمریکا واقع شده، در سال ۱۷۵۴ میلادی تاسیس گردیده و استادان و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه بالاترین تعداد جایزه نوبل را نسبت به دیگر دانشگاه‌های جهان کسب کرده‌اند. جایزه پولیترز به‌عنوان معتبرترین جایزه روزنامه نگاری در آمریکا، هر ساله تحت نظارت این دانشگاه به روزنامه‌نگاران برجسته داده می‌شود.

باراک اوباما، رییس جمهور پیشین آمریکا بخشی از تحصیل خود را در این دانشگاه آمریکا گذرانده است.

البته تعداد دانشگاه‌های بزرگ و به‌نام آمریکا، بسیار بیشتر از تعدادی است که به آن اشاره کردیم و شما می‌توانید با مراجعه به سایت‌های رتبه‌بندی برتر جهان، این لیست را مشاهده کنید.

تحصیل کارشناسی در آمریکا

پس از گذراندن دوره ۱۲ ساله تحصیلی در مدرسه، افراد می‌توانند وارد کالج‌ها یا دانشگاه‌های آمریکا شوند. تحصیل کارشناسی در آمریکا یکی از انتخاب‌های مناسب، به‌عنوان برنامه مهاجرتی است که البته در این مقطع تحصیلی، دریافت ویزای مهاجرتی سخت‌تر از دیگر مقاطع تحصیلی در این کشور است.

اگر به‌عنوان یک فرد دارای دیپلم تحصیلی ایرانی بخواهید برای مهاجرت تحصیلی مقطع کارشناسی در آمریکا اقدام کنید، داشتن مدارک زیر، اصلی‌ترین نیازهای شما خواهد بود:

  • ترجمه رسمی مدرک دیپلم شامل ریز نمرات و مهر شده توسط وزارت خارجه و دادگستری
  • ریز نمرات سال پیش‌دانشگاهی و مدرک آن، مهر شده توسط وزارت خارجه و دادگستری و به‌صورت ترجمه رسمی
  • مدرک دریافت نمره تافل بالای ۶۱ یا آیلتس بالای ۶٫۵ (این نمرات حداقل‌ها برای اپلای مقطع کارشناسی آمریکا هستند که بسته به دانشگاه مورد نظر شما می‌توانند متفاوت باشند.)
  • نامه مالی بانکی، براساس نیازهای دانشگاه مورد نظر
  • پاسپورت معتبر

دانشجویان مقطع کارشناسی در آمریکا می‌توانند یک دوره دو ساله منتهی به مدرک فوق دیپلم را انتخاب کنند یا از ابتدا وارد دوره چهار ساله لیسانس شوند.

از محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی دوره کارشناسی در آمریکا، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کشاورزی
  • مدیریت بازرگانی
  • مزرعه داری
  • باغداری
  • دامپزشکی
  • علوم کاربردی و محض
  • معماری
  • عمران
  • علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • هنرهای نمایشی
  • طراحی
  • آموزش
  • مهندسی
  • سلامت و پزشکی
  • حقوق
  • گردشگری

تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا

دریافت ویزای مهاجرتی تحصیل ارشد در آمریکا، نسبت به ویزای مهاجرتی تحصیل کارشناسی انتخاب بهتری است چراکه شما در دوره لیسانس می‌توانید مقالات، تجربه‌های شغلی و… کسب کنید و درنتیجه با در دست داشتن این توانایی‌ها، با احتمال بالاتری می‌توانید برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد وارد دانشگاه‌های آمریکا شوید.

آمریکا سالانه به تعداد بالغ بر ۷۰۰ هزار دانشجوی بین‌المللی ویزای تحصیلات تکمیلی می‌دهد که براساس آمار جهانی، آمریکا محبوب‌ترین مقصد برای مهاجرین تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد است. عموما دوره تحصیل ارشد در آمریکا دو ساله (همانند کشور ایران) است، اما برخی از دوره‌های خاص مدت زمان یک‌ساله و سه‌ساله نیز دارند.

برای مهاجرت تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد به آمریکا، لازم است یکی از دو گروه افرادی باشید که یا سابقه تحصیلی عالی دارند و یا از آخرین مقطع شما کمتر از پنج سال گذشته است باشید.

اگر قصد دارید برای درخواست ویزای مهاجرتی تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا اقدام کنید، لازم است پیش از انجام هرکاری، مدارک و اطلاعات زیر را آماده کنید:

  • داشتن پاسپورت معتبر
  • دریافت تاییدیه برای مقالات منتشر شده در ژورنال‌های بین‌المللی (تاییدیه لازم است به زبان انگلیسی باشد)
  • ترجمه رسمی از صفحه آخر پایان نامه، تایید شده توسط دانشگاه محصل تحصیل
  • آماده کردن رزومه شخصی به زبان انگلیسی
  • ترجمه رسمی مدرک لیسانس، همراه با ریز نمرات سال‌های تحصیل و مهر شده توسط دانشگاه محصل تحصیل دوره کارشناسی
  • گواهی دریافت مدرک تافل با حداقل نمره ۹۰ یا مدرک آیلتس با حداقل نمره ۶٫۵
  • گرفتن سه الی چهار توصیه‌نامه از اساتید دانشگاهی
  • گرفتن مدرک GRE
  • نوشتن انگیزه‌نامه شخصی و هدف از تحصیل در آمریکا و در رشته انتخابی

برای آنکه بتوانید به‌عنوان یک دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، وارد دانشگاه‌های آمریکا شوید، لازم است مدرک کافی برای گذراندن ۱۶ سال تحصیل پیش از آن (شامل ۱۲ سال مدرسه و ۴ سال دوره کارشناسی) ارائه کنید.

تحصیل دکتری در آمریکا

همانند بسیاری دیگر از کشورهای دنیا، تحصیل در مقطع دکتری بالاترین سطح تحصیلات علمی در آمریکا محسوب می‌شود و دانشگاه‌های دکتری در آمریکا، به دو دسته‌ی خصوصی و دولتی تقسیم می‌شوند که دسته‌ی دانشگاه‌های دولتی عموما شهریه پایین‌تری دارند اما برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی، بیشتر سخت‌گیرند تا در زمان پذیرش دانشجویان بومی کشور آمریکا.

تحصیل دکتری در آمریکا حدودا بین سه تا شش سال به طول می‌انجامد که لازمه دریافت مدرک این مقطع تحصیلی در کشور آمریکا، تحصیل مستمر در این سال‌ها است.

برای تحصیل در مقاطع پیش از دکتری، الزام صدرصدی نسبت به دریافت مدرک GRE وجود ندارد، اما اگر قصد مهاجرت تحصیلی در مقطع دکتری به آمریکا را دارید، باید بدانید یکی از کار‌های لازمه در این مسیر، گرفتن مدرک قبولی آزمون GRE خواهد بود.

دیگر مدارک و اطلاعاتی که برای شروع تحصیل در آمریکا به آن نیاز دارید به شرح زیر است:

  • ریز نمرات تمامی سال‌های تحصیلی‌تان، دارای مهر آن مراکز تحصیلی و ترجمه شده به‌صورت رسمی
  • داشتن فرم تقاضای تحصیل در آمریکا (همان Application Form)
  • داشتن توصیه‌نامه از اساتید برجسته دانشگاهی (Recommendation letter)
  • داشتن انگیزه‌نامه تحصیلی به زبان انگلیسی شامل علل مهاجرت و تحصیل در رشته انتخابی
  • ساخت رزومه شخصی به زبان انگلیسی
  • داشتن مدرک زبان تافل با نمره بالاتر از ۹۰ یا تافل بالاتر از نمره ۷ یا ۷٫۵ (این نمرات می‌توانند با توجه به دانشگاه مقصد متفاوت باشند)

شهریه تحصیل در آمریکا

هزینه تحصیل در آمریکا، به عوامل مختلفی بستگی دارد که ازجمله‌ی این عوامل، می‌توان به خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه محل تحصیل، شهر محل زندگی، مقطع تحصیلی و… اشاره کرد و به همین دلیل، نمی‌توان عدد دقیقی برای آن ارائه کرد. اما با توجه به میانگین شهریه‌های دانشجویی و اعداد این چنینی، می‌توان یک رقم حدودی برای تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا در نظر گرفت.

  • هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا، چیزی بین ۱۴ تا ۳۰ هزار دلار خواهد بود.
  • هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد آمریکا، رقمی حدود ۱۵ تا ۳۵ هزار دلار خواهد بود.
  • هزینه تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا، در حدود ۱۵ تا ۲۵ هزار دلار خواهد بود.
  • هزینه تحصیل رشته‌های پزشکی در آمریکا، در حدود ۳۵ تا ۵۰ هزار دلار خواهد بود.
  • هزینه تحصیل در کالج‌های کشور آمریکا، حدود ۱۵ الی ۴۰ هزار دلار خواهد بود.

این هزینه‌های اعلام شده، به ازای هرسال تحصیل دانشجو در آمریکا محاسبه شده‌اند که امکان دارد در برخی از ترم‌های دانشگاهی، با توجه به درس‌های انتخابی هزینه سال متفاوت با سال‌های قبل بعد تحصیلی باشد.

هم‌چنین، برخی هزینه‌های ماهیانه افراد شامل اجاره‌بهای محل اقامت، خرید مواد غذایی و خورد و خوراک، سرگرمی و ابزارهایی مانند تلفن اینترنت ماهیانه حدود ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار خواهد بود.

هم‌چنین اگر متقاضی تحصیل دوره دبیرستان در آمریکا باشید، لازم است بدانید هرسال تحصیلی در این کشور، حدود ۱۵ الی ۲۰ هزار دلار هزینه خواهد داشت.

برای آنکه بتوانید هزینه‌های خود در زمان اقامت آمریکا را مدیریت کنید، بهتر است از افراد بومی و دانشجویان قدیمی درباره رستوران‌های ارزان‌قیمت و مراکز خرید منصف سوال کرده و به سراغ برندهای لوکس نروید. هم‌چنین امکان کار پاره‌وقت در محیط دانشگاه نیز برای دانشجویان بین‌المللی وجود دارد که دریافت حقوق این سبک کار امر می‌تواند کمک هزینه تحصیلی شما محسوب شود.

باید بدانید هزینه‌های درمانی در کشور آمریکا بسیار زیاد است و اگر قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را دارید، بهتر است قبل از مهاجرت تمامی پروسه‌های درمانی خود را به اتمام برسانید تا فقط در صورت بروز حادثه یا اتفاقات پیش‌بینی نشده، ناچار به مراجعه مراکز درمانی و دریافت خدمات پزشکی شوید.

هم‌چنین برای صرفه‌جویی در هنگام تکمیل لوازم ضروری تحصیل‌تان، می‌توانید با دانشجویان سال‌های بالاتر یا فارغ‌التحصیلان به صورت خصوصی معامله کنید و از آن‌ها کتاب‌های قدیمی‌شان را به قیمت پایین‌تری از قیمت اصلی آن خریداری کنید.

حتما بخوانید: شرایط تحصیل در ایتالیا بدون مدرک زبان

تحصیل پزشکی در آمریکا

تحصیل در رشته پزشکی یکی از دانشگاه‌های مطرح آمریکا، رویای بزرگ هر فردی است که به پزشکی علاقه دارد. دوره تحصیل پزشکی در آمریکا ۸ ساله است که در پایان این ۸ سال، فرد مدرک پزشکی عمومی خود را دریافت خواهد کرد. دوره‌های دندان‌پزشکی و دام‌پزشکی در آمریکا هریک ۶ سال به طول می‌انجامند و دوره داروسازی در دانشگاه‌های آمریکا بین ۵ تا ۶ سال زمان نیاز خواهد داشت.

اگر یک دانشجوی پزشکی، پس از دریاف مدرک پزشکی عمومی خود تصمیم به ادامه تحصیل داشته باشد، برای فعالیت در زمینه پزشکی عمومی سه سال، جراحی ۵ سال و برای جراحی مغز مدت ۷ سال نیاز به فعالیت کارورزی و تحصیل مضاعف خواهد داشت.

بورسیه و تحصیل در آمریکا به صورت رایگان

تحصیل در آمریکا برای یک دانشجوی بین‌المللی، بسیار پرهزینه‌تر از شهروندان آمریکا و افراد دارای کارت سبز (Green Card) است و به همین دلیل برای هر دانشجوی بین‌المللی، تحصیل رایگان در آمریکا یک اتفاق بسیار خوب محسوب می‌شود.

تحصیل رایگان یا بورسیه تحصیلی آمریکا، امری دشوار است اما دشواری این امر بدان معنا نیست که امکان‌پذیر نخواهد بود. در آمریکا چند دانشگاه و کالج وجود دارند که تحصیل در آن‌ها کاملا رایگان است. با تعدادی از این دانشگاه‌های رایگان در آمریکا آشنا شوید:

کالج بریا (Berea College)

کالج بریا یکی از مراکز آموزش عالی در آمریکا است که امکان تحصیل رایگان در آمریکا را برای دانشجویان بین‌المللی فراهم می‌کند. این کالج نه چندان بزرگ که در ایالت کنتاکی آمریکا واقع شده است، سالانه طی مراحلی سخت‌گیرانه، اقدام به جذب دانشجویان بین‌المللی باهوش، پرتلاش و آینده‌داری می‌کند که به لحاظ مسائل مالی دچار مشکل هستند و نمی‌توانند برای تحصیل خود هزینه پرداخت کنند.

دانشجویانی که در این کالج تحصیل می‌کنند، تنها لازم است ۵۰ دلار بابت ورودی به دانشگاه و ۲۲۰۰ دلار وثیقه برای موارد خاص در اختیار دانشگاه قرار دهند. کالج بریا، امکان کار در محیط دانشگاه برای دانشجویان خود را نیز فراهم می‌کند.

کالج دیپ اسپرینگز (Deep Springs College)

کالج دیپ اسپرینگز، یکی دیگر از کالج‌هایی از این کشور است که امکان تحصیل رایگان در آمریکا را برای افراد فراهم می‌کند. این کالج تحصیل رایگان و اتاق و محل خواب را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد، اما باید بدانید کالج دیپ اسپرینگز که در کالیفرنیا واقع شده است، تنها دانشجویان آقا را پذیرش می‌کند. این کالج سالانه تعداد ۲۲ تا ۲۵ نفر را بورسیه می‌کند.

به‌جز کالج‌هایی که امکان تحصیل رایگان را در اختیار دانشجویان بین‌المللی قرار می‌دهند، بورسیه تحصیلی در آمریکا نیز، یکی از راه‌های رایج برای کاهش هزینه‌های تحصیلی دانشجویان است. بورسیه‌های تحصیلی در آمریکا، انواع مختلفی دارند که در ادامه به برخی از برنامه‌های بورسیه تحصیلی در این کشور اشاره می‌کنیم:

بورسیه تحصیلی دانشگاه واگتر

این بورسیه تحصیلی، مربوط به دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاه واگتر شهر نیویورک می‌شود که تعداد آن بسیار محدود است. دانشجویان ممتازی که موفق به دریافت بورسیه تحصیلی دانشگاه واگتر شوند، کمک هزینه تحصیلی در حدود ۲۵ الی ۴۷ هزار دلار، بسته به رشته تحصیلی خود دریافت خواهند کرد.

بورسیه تحصیلی هوبرت هامفری

این بورسیه تحصیلی مربوط به افرادی است که قصد شرکت در دوره‌های ۱۰ ماهه آکادمیک را در آمریکا دارند و می‌توانند با دریافت بورسیه تحصیلی هوبرت هامفری، کمک هزینه تحصیلی برای تمامی مخارج تحصیل خود دریافت کنند.

بورسیه تحصیلی کالج بریا (Berea)

این بورسیه تحصیلی، به دانشجویان تازه وارد در دانشگاه‌های آمریکا تعلق می‌گیرد که با دریافت آن، تمامی هزینه‌های سال اول دانشگاه آن‌ها پرداخت خواهد شد.

بورسیه تحصیلی دانشگاه کلارک

بورسیه تحصیلی دانشگاه کلارک، به متقاضیان تحصیل در این دانشگاه تعلق می‌گیرد. متقاضیان ممتازی که بتوانند بورسیه تحصیلی دانشگاه کلارک را دریافت کنند، مبلغی در حدود ۱۵ الی ۲۵ هزار دلار از هزینه‌های دوره تحصیلی خود را دریافت خواهند کرد.

بورسیه تحصیلی کالج کنکوردیا

بورسیه تحصیلی کالج کنکوردیا، تنها به دانشجویان و متقاضیان ممتاز تعلق می‌گیرد و شرط دریافت این بورسیه تحصیلی، عدم تمکن مالی است. این بورسیه تحصیلی تا سقف ۲۵ هزار دلار از هزینه‌های دانشجو را تحت پوشش قرار می‌دهد.

بورسیه تحصیلی فولبرایت

این بورسیه تحصیلی را می‌توان یکی از مشهورترین بورسیه‌های تحصیلی کشور آمریکا دانست. بورسیه تحصیلی فولبرایت، می‌تواند به تمامی دانشجویان بین‌المللی که متقاضی تحصیل در رشته‌های مختلف (به‌جز پزشکی) در آمریکا هستند تعلق بگیرد.

تحصیل در آمریکا به شکل‌های مختلفی امکان‌پذیر است و اگر به لحاظ علمی توانایی تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا علی الخصوص، دانشگاه‌های دولتی آمریکا را نداشته باشید، می‌توانید برای تحصیل در کالج‌های این کشور اقدام کنید.

لازم است بدانید تحصیل دکترا در آمریکا، بیشتر از تحصیل در دیگر مقاطع تحصیلی در این کشور، با دریافت بورسیه همراه می‌شود و شانس دریافت بورسیه در آمریکا، برای دانشجویان دوره دکترا بیشتر است.

امکان دریافت ویزای تحصیلی در کالج‌های خصوصی آمریکا، بیشتر از هرنوع مهاجرت تحصیلی دیگر است، اما باید بدانید هزینه تحصیل در کالج‌های خصوصی آمریکا برای دانشجویان بین‌المللی می‌تواند بسیار بالا باشد.

مزایا و معایب تحصیل در آمریکا

مهاجرت تحصیلی، یکی از راه‌های کسب تجربه در کشورهای دیگر محسوب می‌شود و مهاجرت به هر کشوری می‌تواند مزایا و معایب متفاوتی را به همراه داشته باشد. اگر رویای تحصیل در آمریکا از ذهن شما عبور کرده، بهتر است با برخی مزایا و معایب عمومی تحصیل در آمریکا بیشتر آشنا شوید.

مزایای تحصیل در آمریکا

اصلی‌ترین مزیت تحصیل در آمریکا را می‌توان بهره‌مندی از بهترین روش‌ها، اساتید، شیوه‌های تدریس و… جهان دانست، وجود تنوع بالایی از انواع مراکز تحصیلی عالی در این کشور، به متقاضیان تحصیل فرصت تجربه تحصیل در برترین دانشگاه‌های جهان را می‌دهد.

از سویی کشور آمریکا آنقدر به خودی خود، جذابیت‌های بالایی دارد که هر فردی برای یک بار هم که شده، رویای زندگی در نیویورک را از سر گذرانده است و هر فرد با دریافت ویزای مهاجرت تحصیلی آمریکا، می‌تواند فرصت زندگی در این کشور رویایی را برای خود فراهم کند.

دانشگاه‌های آمریکا به دلیل پذیرش تعداد بالای دانشجویان بین‌المللی در سال، فرهنگی مهاجرپذیر دارند و به همین دلیل، تحصیل در این دانشگاه‌ها برای یک دانشجوی خارجی، امری دلپذیر خواهد بود. در این کشور، به دانشجویان بین‌المللی خدمات پشتیبانی بسیاری ارائه می‌شود و امکان دریافت بورسیه در آمریکا برای این افراد نیز وجود دارد.

زندگی و تحصیل در آمریکا به شما کمک می‌کند با فرهنگ این کشور پهناور آشنا شوید و درنهایت آن، بتوانید مانند زبان مادری‌تان، به انگلیسی صحبت کنید. هم‌چنین اگر راه پیشرفت شغلی را در پیش بگیرید، این کشور مهد فرصت‌ها برای شما خواهد بود.

معایب تحصیل در آمریکا

از معایب تحصیل در آمریکا، می‌توان به تصویرهای نادرست ساکنین این کشور نسبت به افراد ایرانی اشاره کرد. ازآنجایی‌که در طی سال‌های متمادی، روابط سیاسی بین دو کشور ایران و آمریکا دستخوش مشکلات بسیار بوده است، افراد زیادی تحت تاثیر رسانه‌ها تصویر‌های نادرستی از ایرانیان در ذهن خود دارند.

یکی دیگر از معایب تحصیل در آمریکا، دوری راه این کشور به ایران و اعطای سخت ویزا به افراد ایرانی برای ورود است. اگر شما مشغول تحصیل در آمریکا باشید، احتمالا مادر و پدر شما برای دریافت ویزای توریستی دچار دردسرهایی خواهند شد و دریافت این ویزا با مشکلات و البته صرف زمان زیادی همراه خواهد بود.

اقامت پس از تحصیل در آمریکا

لازمه‌ی آنکه بتوانید مهاجرت تحصیلی خود را تبدیل به مهاجرت دائمی در کشور آمریکا کنید، پیدا کردن یک کار با درآمد مکفی در یک شرکت معتبر است که بتوانید به کمک پیشنهاد شغلی خود، درخواست ویزای کاری کنید و در این کشور پس از تحصیل خود اقامت کنید.

برای آنکه بتوانید توانایی خود برای دریافت پیشنهاد کاری از یک شرکت معتبر را اثبات کنید، بهتر است از دوران تحصیلی خود به‌اندازه کافی بهره بگیرید و دقت به نکات زیر، می‌تواند به دریافت پیشنهاد شغلی و درنتیجه ویزای اقامتی شما کمک کند.

اگر شرکت خاصی برای کار در آمریکا مدنظرتان است، در سال‌های تحصیل خود وقت بگذارید و درباره سبک کاری آن‌ها، نوع استخدام و نیروهای مورد نیاز آن شرکت به‌خوبی تحقیق کنید. این تحقیق‌ها به شما کمک می‌کند اگر یک شرکت به توانایی‌هایی بیشتر از توانایی و دانشی که شما در دانشگاه به دست می‌آورید نیاز داشته باشد، فرصت کافی برای یادگیری آن توانایی‌ها را داشته باشید.

در طول سال‌های تحصیل خود، هرروز را صرف یادگیری و پژوهش کنید و هم‌زمان، به خود و توانایی‌هایتان ایمان داشته باشید، برای آنکه بتوانید در یک مصاحبه شغلی موفق باشید، لازم است در کنار یک رزومه علمی قوی، از توانایی ارائه بالایی نیز برخوردار باشید.

مهم‌ترین چیزی که لازم است در طی سال‌های تحصیل خود تقویت کنید، سطح زبان خود برای مکالمه است. اگر شما بهترین رزومه را داشته باشید، اما نتوانید منظور خود را به‌خوبی به فرد مصاحبه‌گر برسانید، احتمال دریافت آن شغل بسیار پایین خواهد آمد.

پادکست تحصیل در آمریکا

مزایای مهاجرت به روش تحصیل در آمریکا

آموزش با کیفیت بالا

ایالات متحده میزبان برخی از بهترین دانشگاه های جهان است و کیفیت آموزش به طور کلی بسیار بالا است.

تنوع

ایالات متحده کشور بسیار متنوعی است و این در دانشگاه های آن منعکس شده است. شما این فرصت را خواهید داشت که با افرادی از سراسر جهان مطالعه و زندگی کنید.

فرصت های تحقیقاتی

بسیاری از دانشگاه های ایالات متحده دارای امکانات تحقیقاتی مشهور جهانی هستند و شما این فرصت را خواهید داشت که در تحقیقات پیشرفته شرکت کنید.

فرصت های شغلی

پس از فارغ التحصیلی، فرصت کار در ایالات متحده را خواهید داشت که یک قدرت اقتصادی بزرگ است.

معایب مهاجرت به روش تحصیل در آمریکا

هزینه بالای زندگی

هزینه زندگی در ایالات متحده می تواند بالا باشد، به خصوص در شهرهای بزرگ.

شرایط دشوار اخذ ویزا

اخذ ویزا برای تحصیل در ایالات متحده می تواند یک فرآیند طولانی و پیچیده باشد.

سازگاری فرهنگی

ایالات متحده با کشورهای دیگر بسیار متفاوت است و ممکن است شوک فرهنگی را تجربه کنید.

موانع زبانی

اگر انگلیسی را روان صحبت نکنید، ممکن است در برقراری ارتباط با دیگران مشکل داشته باشید.

سوالات متداول در مورد تحصیل در آمریکا

شانس گرفتن ویزای تحصیلی امریکا به عوامل مختلفی بستگی دارد اما برای دریافت ویزای تحصیلی ایالات متحده با شانس بیشتر باید مراحلی را طی کنید و برخی از شرایط را رعایت کنید. در اینجا برخی از موارد اصلی آورده شده است: داشتن پاسپورت معتبر دریافت نامه پذیرش از یک دانشگاه معتبر پرداخت هزینه های مربوطه شرکت در جلسه سفارت آمریکا

حداقل معدل برای تحصیل در امریکا به سطح و نوع برنامه ای که می خواهید برای آن درخواست دهید و همچنین شرایط خاص هر دانشگاه بستگی دارد.

به طور کلی مهاجرت تحصیلی به امریکا بدون مدرک زبان ممکن نیست و برای دریافت ویزای تحصیلی ایالات متحده، باید مدرکی دال بر مهارت زبان انگلیسی خود ارائه دهید، مانند مدرک زبان از یک آزمون معتبر مانند آیلتس یا تافل. این به این دلیل است که اکثر دانشگاه‌های ایالات متحده برای پذیرش در برنامه‌های خود به حداقل سطح زبان انگلیسی نیاز دارند و افسر کنسولی باید تأیید کند که شما می‌توانید در طول مصاحبه ویزای خود به طور مؤثر به زبان انگلیسی ارتباط برقرار کنید.

مقالات مرتبط

سایر روش های مرتبط

تحصیل دکتری در فرانسه

دوره زبان در فرانسه

تحصیل کارشناسی ارشد در فرانسه

تحصیل کارشناسی در فرانسه

ویزا تحصیلی ایتالیا

تحصیل دکتری در ایتالیا

تحصیل کارشناسی ارشد در ایتالیا

تحصیل کارشناسی در ایتالیا

تحصیل کارشناسی در چین

تحصیل کارشناسی ارشد در چین

تحصیل کارشناسی در چک

تحصیل کارشناسی ارشد در چک

تحصیل کارشناسی در فنلاند

تحصیل دکتری در فنلاند

تحصیل کارشناسی ارشد در فنلاند

تحصیل کارشناسی در ترکیه

تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

تحصیل کارشناسی ارشد در اسپانیا

تحصیل کارشناسی در اسپانیا

ویزا تحصیلی اسپانیا

تحصیل دکتری در اسپانیا

تحصیل کالج در اسپانیا

تحصیل پزشکی در اسپانیا

تحصیل دکتری در آلمان

ویزا تحصیلی آلمان

تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان

تحصیل کارشناسی در آلمان

تحصیل کالج در آلمان

تحصیل کالج در کانادا

تحصیل دکتری در کانادا

تحصیل کارشناسی ارشد در کانادا

ویزا تحصیلی کانادا

تحصیل کارشناسی در کانادا

تحصیل دبیرستان در کانادا

ویزا تحصیلی انگلیس

تحصیل دبیرستان در انگلیس

تحصیل کالج در انگلیس

تحصیل دکتری در انگلیس

تحصیل کارشناسی ارشد در انگلیس

تحصیل کارشناسی در انگلیس

تحصیل دبیرستان در مجارستان

تحصیل کالج در مجارستان

تحصیل کارشناسی ارشد در اتریش

تحصیل دکتری در اتریش

تحصیل کارشناسی در اتریش

تحصیل در فنلاند

دوره زبان در مجارستان

تحصیل در مجارستان

تحصیل در چک

تحصیل در نیوزیلند

تحصیل در اسپانیا

تحصیل در سوئیس

تحصیل در ترکیه

تحصیل در مالزی

تحصیل در فرانسه

تحصیل در چین

تحصیل در روسیه

تحصیل در اتریش

تحصیل در اسلواکی

تحصیل دوره زبان در سوئد

تحصیل در ایتالیا

تحصیل در انگلیس

تحصیل در آلمان

تحصیل در کانادا

اگر مایل هستید در انتخاب روش و کشور مناسب خودتان راهنمایی اخذ کنید، با ما در تماس باشید...

نظرات دیگران درباره تحصیل در آمریکا

11 پاسخ

  1. درود بزرگواران
    بنده خوشنویس هستم و درجه دو هنری دارم معادل ارشد
    و درجه یک خود را بزودی خواهم گرفت که معادل دکتری است
    مدرک دانشگاهی ندارم و دیپلم قدیم ناتمام هستم
    آیا برای بنده شانسی وجود دارد که در مقاطع تحصیلات تکمیلی پذیرفته بشوم؟
    از دست شما کاری بر می آید؟

    1. با سلام و وقت بخیر
      روش تحصیلی برای شما مناسب نیست برای بررسی دقیق شرایط شما لطفا اطلاعات رزومه خود را با کارشناسان ما در میان بگذارید تا بهترین مسیر به شما پیشنهاد شود.

  2. برای گرین کارت امریکا هم میتونم به شما درخواست بدم؟ که برام اقدام کنید؟

  3. سلام
    یک جایی نوشتین:
    از محبوب‌ترین رشته‌های تحصیلی دوره کارشناسی در آمریکا، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد…./ بعد زیرش نوشتین توی یکی از گزینه ها: آموزش…

    منظورتون از آموزش چیه؟

  4. درود بزرگواران
    من و برادرم میخوایم با هم اقدام کنیم
    برای تحصیلات تکمیلی – یکیمون مهندسی یکی پیراپزشکی
    هردوی ما یک نوع بیماری پوستی خاص داریم…
    احتمال داره به خاطر این موضوع ویزا نشیم؟

    راهی هست که بیمه ای خاص بتونه ما رو پوشش بده و باید بگیریم؟

    1. با سلام و احترام
      مدرک GRE مدرک زبان مختص به رشته های فنی و مهندسی متقاضیان تحصیل در آمریکا و کاناداست .

    1. با سلام و احترام
      اساسا در آمریکا سیاست آموزشی همچون آلمان بر پایه ی تحصیل رایگان نیست اما در مواردی با توجه به رزومه ی تحصیلی شما این امکان وجود خواهد داشت. لذا پیشنهاد می شود جهت ارسال رزومه و بررسی های بیشتر با همکاران بنده در موسسه تماس حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس رایگان

اگر می‌دانید چه کشور و چه روشی مناسب شماست،
از میان بیش از ۱۶۰ روش موجود دست به انتخاب بزنید.

لطفا اطلاعات زیر را تکمیل نمایید

کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

فرم ارزیابی مهاجرت

"*" indicates required fields

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .