وقتی بیشتر مردم به سوئیس فکر میکنند به یاد گاو، ساعت مچی و پنیر میفتند. اما کشور زیبای سوئیس ابعاد جالب و متنوع دیگری نیز دارد، مانند 26 کانتون که به صورت جداگانه اداره میشوند و یا 4 زبان رسمی این کشور. یکی از واقعیتهای مهم زندگی در سوئیس هزینه بالای زندگی میباشد. از مسکن گرفته تا مراقبتهای بهداشتی حقیقت این است که ساکنان سوئیس باید درصد قابل توجهی از درآمد ماهیانه خود را صرف زندگی در این کشور بکنند.
افرادی که به سوئیس مهاجرت میکنند باید اطلاعات کاربردی زیادی نه تنها در مورد کشور جدید خود بلکه در مورد کانتونی که قصد مهاجرت به آن را دارند، جمع آوری کنند. سوئیس به «کنفدراسیون کانتونها» مشهور است، یعنی سوئیس کشوری است که به چندین منطقه تقسیم شده است.
کانتونها شبیه ایالتها یا استانهای کشورهای دیگر هستند. در سوئیس کانتونها قدرت زیادی در وضع قوانین داخلی خود دارند، به همین دلیل هر کانتون تا حدی از بقیه متفاوت است؛ از این رو مهاجران باید با قوانین و مقررات کانتونی که قصد مهاجرت به آن را دارند کاملاً آشنا باشند.
ما در این مقاله قصد داریم بیشتر شما را با شرایط زندگی در سوئیس، اطلاعات کاربردی، آداب و رسوم، حمل و نقل عمومی در سوئیس و … آشنا کنیم، پس لطفاً تا انتهای مقاله با ما باشید.
بیشتر بدانیم: مزایای تحصیل در فرانسه چیست؟
اطلاعات کاربردی زندگی در سوئیس
شماره تلفن های اضطراری
- فوریتهای پلیسی – 117
- آتش نشانی – 118
- اورژانس / فوریتهای پزشکی – 144
تعطیلات رسمی در سوئیس
در سوئیس هر کانتون علاوه بر به رسمیت شناختن تعطیلات ملی، تعطیلات خاص خود را نیز دارد. از این رو برای مطلع شدن از تعداد روزهای تعطیل در سال باید قوانین و مقررات کانتون مورد نظر خود را مطالعه بفرمایید.
تعطیلات ملی سوئیس
روز سال نو | 1 ژانویه |
جمعه خوب (جمعه قبل از عید پاک) | جمعه قبل از یکشنبه عید پاک |
روز عروج عیسی مسیح به آسمان | 40 روز پس از عید پاک |
روز ملی سوئیس | اول اوت |
روز کریسمس | 25 دسامبر |
برخی تعطیلات مشترک کانتون ها
روز برشتولدز (Berchtolds) | 2 ژانویه |
روز سنت ژوزف (St. Joseph’s) | 19 مارس |
دوشنبه عید پاک | دوشنبه بعد از عید پاک |
ثبات فدرالی سوئیس (Swiss Federal Fast) | یکشنبه سوم سپتامبر |
روز بارداری پاک | 8 دسامبر |
روز سنت استفان (St. Stephen) | 26 دسامبر |
شماره تلفن و ایمیل سفارت خانه های اصلی در سوئیس
- کانادا: 313573200-41+ [email protected]
- هندوستان: 313501130-41+ [email protected]
- انگلستان: 313597700-41+ [email protected]
- ایالات متحده آمریکا: 313577011-41+ [email protected]
فرودگاه های اصلی سوئیس
فرودگاه بینالمللی زوریخ بزرگترین فرودگاه سوئیس است. دو فرودگاه دیگر که مسافران میتوانند از آنها استفاده کنند، عبارتند از:
- فرودگاه بینالمللی ژنو
- فرودگاه بازل-مولهاوس-فرایبورگ (Basel-Mulhouse-Freiburg)
البته فرودگاه بازل-مولهاوس-فرایبورگ در فرانسه قرار دارد، اما هنوز هم به سوئیس خدمت رسانی میکند.
هزینه های زندگی در سوئیس
متوسط هزینه زندگی در سوئیس بالا است. هزینه محل اقامت بسیار زیاد است، چرا که بازار مسکن تحت سلطه اجارههایی است که قیمت را بالا بردهاند. حتی اگر مکان ارزانی برای زندگی پیدا کنید باز هم متوسط هزینه آن از جاهای دیگر بیشتر است. انتظار میرود هزینههای ماهانه زندگی شما به جزء هزینه اجاره در حدود 1500 فرانک سوئیس (CHF) (1600 دلار آمریکا) باشد.
فرهنگ و آداب و رسوم اجتماعی
سوئیس از نظر تاریخی به بیطرفی و صلح جویی معروف است. با این وجود شما باید با برخی از فرهنگها و آداب و رسوم این کشور آشنا شوید تا مطمئن شوید که اقامت شما در این کشور همراه با آرامش و راحتی خواهد بود.
این به کانتون شما بستگی دارد
ممکن است خیلی این جمله را در مورد سوئیس شنیده باشید و این به این دلیل است که این جمله واقعاً در مورد سوئیس صدق میکند. این کشور محصور در خشکی بسیار تحت تاثیر همسایگان هممرز خود به ویژه آلمان، ایتالیا و فرانسه است. این کشورها با داشتن 4 زبان رسمی (آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانیایی) با زبان و آداب و رسوم خود روی مناطق مختلف سوئیس که هممرزشان میباشند تاثیر میگذارند. به عنوان مثال ژنو در کانتونی قرار دارد که در آن به زبان فرانسوی صحبت میشود و زوریخ در کانتونی است که در آن زبان آلمانی غالب است. مهاجرانی که به ژنو مهاجرت میکنند باید با آداب و رسوم و زبان فرانسوی آشنایی داشته باشند و کسانی که به زوریخ مهاجرت میکنند باید درباره آداب و رسوم و زبان آلمانی اطلاعات کسب کنند.
تفاوت بین کانتونها تنها به اینها محدود نمیشود و شامل قوانین و مقررات نیز میشود، زیرا دولت مرکزی سوئیس اختیارات زیادی را به کانتونها تفویض کرده است. مهم نیست که قرار است کجای سوئیس زندگی کنید به هر حال باید سعی کنید با شرایط و قوانین و مقررات کانتون خود آشنا شوید.
وقت شناسی
ممکن است فکر کنید سوئیسیها فقط به دلیل ساعتهای مچی معروفشان وقت شناس هستند، اما باید بدانید که وقت شناسی در ذات مردم این کشور است. در دنیای تجارت جلسات دقیقاً به موقع شروع میشوند و تاخیر آنها غیر حرفهای تلقی میشود. حتی در تعاملات اجتماعی نیز تاخیر نوعی بیادبی تلقی میشود. تا چند دقیقه تاخیر قابل قبول است، اما بهتر است برای جلوگیری از هر گونه سوءتفاهم، خود را وقت شناس نشان دهید و یا اینکه چند دقیقه زودتر سر قرار حاضر شوید.
همراه داشتن هدیه
اگر شما به خانه شخصی دعوت شدید انتظار می رود هدیهای برای صاحبخانه (و یا یک هدیه کوچک برای فرزند کوچکشان) به همراه داشته باشید. حتی اگر به خانه دوست خود نیز بروید مرسوم است که چیزی مانند یک بطری شراب، یک دسته گل و یا یک جعبه شیرینی یا شکلات به همراه داشته باشید.
نان تست
نان تست در سوئیس بسیار مهم است. اگر برای صرف غذا به خانه شخصی میروید باید منتظر باشید که میزبان قبل از خوردن یا نوشیدن، نان تست درست کند. وقتی نان تست درست شد، همه لیوانهای خود را بالا میبرند و مستقیماً در چشمهای فرد مقابلشان نگاه میکنند. پس اگر با یک فرد قرار ملاقات داشتید در هنگام سرو نان تست یا نوشیدنی تماس چشمی مستقیم را فراموش نکنید.
سلام و احوال پرسی
سلام و احوال پرسی در سوئیس رسمی و صادقانه است. شما باید در هنگام احوال پرسی دست طرف را بفشارید یا گونه او را ببوسید. تعداد بوسهها دو تا سه مورد است و به کانتون شما بستگی دارد. هنگام دست دادن باید تماس مستقیم چشمی را حفظ کنید.
هنگامی که شخصی را با نامش خطاب میکنید باید از عناوین رسمی مانند آقا یا خانم استفاده کنید و بسته به زبان کانتون خود میتوانید از مسیو (Monsieur)، مادام (Madame)، هیر (Herr) یا فراو (Frau) نیز استفاده کنید. چنانچه فرد یک پزشک باشد باید حتماً قبل از خطاب قرار دادن او از این عناوین استفاده کنید.
ورود سگ ها به همه جا مجاز است
اگر شما عاشق حیوانات خانگی نیستید ممکن است زندگی در سوئیس گاهی اوقات برای شما ناراحت کننده باشد. اینکه افراد دوستان پشمالوی خود را در همه جا با خود ببرند، در سوئیس امری کاملاً عادی است.
حریم شخصی
علی رغم تمایل سوئیسیها به نظم و سروقت بودن، حضور در صفها یا مکانهای شلوغ گاهی اوقات ممکن است برای شما آزاردهنده باشد. اگر فردی در وسایل نقلیه عمومی یا فروشگاه مواد غذایی به شما فشار آورد ناراحت نشوید. حتی اگر اعتراض کنید باز هم راه به جایی نمیبرید. این رفتار در سوئیس بیادبانه تلقی نمیشود، بلکه یک رفتار مرسوم است.
زندگی شخصی
با وجود اینکه حریم شخصی در سوئیس چندان رعایت نمیشود اما سوئیسیها تمایل دارند تا یک مدت زمانی، فاصله عاطفی خود را با طرف مقابل حفظ کنند. این بدان معنی است که اگر بلافاصله مورد استقبال قرار نگرفتید و یا اگر به هر جلسهای دعوت نشدید، نباید آزرده و دلگیر شوید. به همین دلیل نباید در محل کار زیاد در مورد زندگی شخصی خود حرف بزنید و نباید همکارانتان را با پرسیدن سوالاتی در مورد زندگی شخصیشان کلافه کنید.
فرهنگ سوئیس حکم میکند که دوستی و ارتباط نزدیک به صورت تدریجی اتفاق بیفتد. پس از اینکه رابطه شما با اطرافیانتان مستحکم شد، دیگر مشکلی از این بابت نخواهید داشت.
رانندگی در سوئیس
قوانین رانندگی در سوئیس بسیار سفت و سخت است و جریمههای رانندگی فوقالعاده بالا میباشد. اگر شما در منطقهای که حداکثر مجاز سرعت 50 کیلومتر در ساعت است با سرعت 61 کیلومتر در ساعت حرکت کنید، ممکن است 250 فرانک (255 دلار) جریمه شوید.
حقایقی در مورد رانندگی در سوئیس
- حداقل سن رانندگی در سوئیس 18 سال است.
- رانندگی در سوئیس در سمت راست جاده انجام میشود.
- چراغهای جلوی اتوموبیل شما باید در تمام ساعات روز، حتی در نور شدید روز نیز روشن باشند.
- حداکثر سرعت به صورت معمول در آزاد راهها 120 کیلومتر بر ساعت و در بزرگراهها 100 کیلومتر بر ساعت است. در داخل شهرها حداکثر سرعت 80 کیلومتر بر ساعت میباشد.
- همیشه ترافیک سمت راست دارای اولویت است.
- اتوموبیلها باید در هنگام رسیدن به خطوط عابر پیاده توقف کنند تا عابرین پیاده به راحتی عبور کنند.
اگر قصد دارید در آزاد راههای سوئیس رانندگی کنید باید ویگنت (vignette) یا کارت عوارض به همراه داشته باشید. میتوان ویگنت را به صورت آنلاین در مرز سوئیس خریداری کرد. شما میتوانید کارت عوارضی با اعتبار یک ساله را به قیمت 40 فرانک (40 دلار) خریداری کنید.
رانندگی در سوئیس با گواهینامه خارجی
سوئیس معمولاً اجازه میدهد رانندگان با گواهینامه معتبر کشورهای مختلف رانندگی کنند، به شرطی که گواهینامه حداقل یک سال اعتبار داشته باشد و حاوی حروف و اعداد رومی باشد. اگر گواهینامه شما حاوی حروف و شمارههای رومی نیست، باید گواهینامه رانندگی بینالمللی دریافت کنید.اغلب گواهینامههای رانندگی در کانادا و ایالات متحده فاقد تاریخ صدور هستند.
در این صورت چنانچه شخص دارای این گواهینامهها باشد باید یک برگه تائید شده از سفارت یا کنسولگری خود دریافت کند، که نشان دهد فرد بیش از یک سال تجربه رانندگی دارد. چنانچه این برگه را همراه داشته باشید میتوانید با گواهینامه خارجی خود بیش از یک سال در سوئیس رانندگی کنید (البته تاریخ انقضاء باید در برگه ذکر شود). پس حتماً در هنگام رانندگی از به همراه داشتن برگه خود مطمئن شوید.افرادی که دارای گواهینامه رانندگی از انگلیس یا اتحادیه اروپا هستند، مجازند در اولین سال اقامت خود بدون هیچ مشکلی در سوئیس رانندگی کنند.
نحوه دریافت گواهینامه رانندگی سوئیس
فرقی نمیکند گواهینامه رانندگی شما در کدام کشور صادر شده باشد، در هر صورت چنانچه شما قصد دارید بیش از یک سال در سوئیس زندگی کنید باید گواهینامه رانندگی سوئیسی دریافت کنید. روند صدور گواهینامه سوئیسی برای برخی از ملیتها فقط شامل ارائه برخی از مدارک و پرداخت هزینه است. اما اتباع کشورهای دیگر معمولاً باید یک دوره رانندگی را پشت سر بگذارند که شامل آزمون کتبی و عملی است. توصیه میشود بعد از دریافت کارت اقامت و مستقر شدن در یک مکان دائمی هر چه زودتر برای دریافت گواهینامه رانندگی خود اقدام کنید.شما برای دریافت گواهینامه رانندگی در سوئیس به مدارک زیر نیاز دارید:
فرم «تعویض گواهینامه رانندگی» که باید آن را از وب سایت دولت کانتون محل اقامت خود دریافت کنید.
آزمایش چشم تائید شده توسط یک بینایی سنج سوئیسی (توجه داشته باشید که یک بینایی سنج سوئیسی باید بخشی از فرم تعویض گواهینامه رانندگی شما را پر کند).
- گذرنامه
- عکس گذرنامه
- اجازه اقامت
بیشتر بدانیم: اقامت دائم در کانادا چگونه است؟
اجاره اتوموبیل در سوئیس
برای رانندگی با اتوموبیل اجارهای در سوئیس باید حداقل 20 سال سن داشته باشید و بیش از یک سال از دریافت گواهینامه فعلیتان گذشته باشد. اتوموبیل شما باید دارای کارت عوارض وینگت باشد و توصیه میشود که حتماً بیمه هم تهیه کنید.
حمل و نقل عمومی در سوئیس
حمل و نقل عمومی در سوئیس مانند بسیاری دیگر از امکانات این کشور، بسیار کارآمد و سازمان یافته است. سیستم حمل و نقل عمومی در کل این کشور گسترش یافته است و همین باعث سهولت رفت و آمد در داخل شهرهای بزرگ و سهولت دسترسی به شهرهای کوچک و مناطق روستایی شده است.
حمل و نقل عمومی در سوئیس چگونه است؟
قطارها و اتوبوسها قلب سیستم حمل و نقل عمومی سوئیس را تشکیل میدهند، آنها با هم 5000 کیلومتر جادههای این کشور را پوشش میدهند.
قطارهای InterCity که به طور منظم در طول هفته و آخر هفتهها تردد میکنند، به شهرهای بزرگ متصل هستند. هر چند که خود کشور سوئیس سیستم راهآهن سریعالسیر ندارد، اما قطارهای سریعالسیر کشورهای همسایه روزانه از این کشور عبور کرده و مکرراً در شهرها و شهرکهای سوئیس توقف میکنند.
هزینه های حمل و نقل عمومی در سوئیس
روشهای مختلفی برای پرداخت کرایه حمل و نقل عمومی در سوئیس وجود دارد، که برخی از آنها عبارتند از: کارتهای بلیت یک روزه، کارتهای بلیط ماهانه نامحدود یا کارتهای بلیط نیمبها. برای آشنایی بیشتر با انواع این بلیتها میتوانید جدول زیر را مطالعه بفرمایید.
نوع بلیت | هزینه کرایه به فرانک سوئیس | هزینه کرایه به دلار آمریکا |
بلیت تک سفره تراموا / اتوبوس | 3 تا 4.5 | 3 تا 5 |
بلیت روزانه تراموا / اتوبوس | 6 تا 9 | 6 تا 9 |
بلیت نیمبها * | 165 تا 185 | 170 تا 190 |
آبونمان عمومی ماهانه (بلیت GA) ** | 340 تا 545 | 350 تا 560 |
آبونمان عمومی سالانه (بلیت GA) ** | 3860 تا 6300 | 3940 تا 6440 |
*در صورت استفاده از این نوع بلیتها امکان استفاده از خدمات کل شبکه حمل و نقل عمومی با قیمت تمام شده وجود دارد. | ||
**استفاده از این نوع بلیتها برای افرادی مناسب است که مکرراً از حمل و نقل عمومی استفاده میکنند. |
تاکسی
کرایه تاکسی در سوئیس بسته به کانتونها تا اندازهای متفاوت است، اما در کل گران است. کرایه تاکسی از 6.5 فرانک (7 دلار) شروع میشود و هر کیلومتر حدود 3.5 فرانک (3.5 دلار) هزینه دارد.
منبع : Internations
سلام.وقت بخیر .
در مورد زندگی در سوئیس میشه راهنمایی بفرمایید؟