[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]
قوانین نگارش سی وی برای دوره کارشناسی ارشد مانند قوانین روزمه هایی که برای درخواست شغلی می نویسیم، نیست. شما در سی وی CV آکادمیک خود می خواهید به کمیته پذیرش نشان دهید که به دلیل مهارت ها و توانمندی هایتان گزینه مناسبی برای دوره تحصیلی آن ها هستید.
نکات زیر به شما کمک می کند تا سی وی CV خوب و بی نقصی را برای درخواست شرکت در دوره کارشناسی ارشد بنویسید:[/vc_column_text][vc_message message_box_color=”grey” icon_fontawesome=”fas fa-angle-double-right”]
بیشتر بدانید: تحصیل در مجارستان
[/vc_message][vc_custom_heading text=”1- روزمه و CV با هم متفاوتند!” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%2386bd56″][vc_column_text]
در حالی که هر دو نوشته شامل مختصر تاریخچه ای از فعالیت های شما هستند، اما رزومه بیشتر روی دستاوردهای حرفه ای تمرکز دارد، در حالیکه سی وی دستاوردهای تحصیلی شما را نشان می دهد. در نتیجه، اکثر دوره های کارشناسی ارشد از شما سی وی میخواهند. تنها مورد استثنا زمانی است که برای دوره کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی درخواست می دهید که بیشتر دانشگاه ها روزمه شما را میخواهند.
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”2- روی سوابق تحصیلی خود تمرکز کنید” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%2386bd56″][vc_column_text]
قانون طلایی در نوشتن سی وی CV خوب دوره کارشناسی ارشد تأکید بر دستاوردهای تحصیلی نسبت به موفقیت های حرفه ای است. شما قطعاً باید به تجربه حرفه ای خود اشاره کنید، اما باید در مورد تحصیلاتتان جزئیات بیشتری را عنوان کنید.
به جز آوردن نام دانشگاه دوره لیسانس خود و مدرک و زمان اخذ آن، باید برخی از مرتبط ترین دوره هایی را که گذرانده اید و جوایز آکادمیکی که دریافت کرده اید بنویسید- بخصوص آنهایی که بیشتر به رشته تحصیلی شما مرتبطند.
اما بیش از حد به شرح جزییات نپردازید! هر مورد از سی وی شما باید فقط حاوی جزییات ضروری و در دو یا چهار بند آورده شود.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”29043″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_empty_space height=”40px”][vc_custom_heading text=”3- کار داوطلبانه و کارآموزی بیش از آنچه فکر می کنید اهمیت دارند” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%2386bd56″][vc_column_text]
کارآموزی یا کار داوطلبانه نه تنها مسئولان پذیرش را نسبت به علایق شما آگاه می کند، بلکه نشان می دهد که شما به دلایلی غیر از دلایل مالی، تمایل به کار کردن دارید.
اگر می خواهید رشته دانشگاهی خود را تغییر دهید، کار داوطلبانه یا کارآموزی می تواند به شما کمک کند تا شکاف بین رشته فعلی و تخصص مورد نظر خود را پر کنید.
تمرکز شما در این قسمت باید شرح کارهایی باشد که انجام داده اید نه توصیف خود. اطلاعات مورد نیاز برای مسئولان پذیرش را در اختیار آنها قرار دهید تا به نتیجه برسند.
چیزی که کمیته پذیرش را تحت تاثیر قرار میدهد تجربه آموزشی است، زیرا نیمی از تجربه دانشگاهی به آموزش دادن برمیگردد. بنابراین حتماً کارداوطلبانه، کارآموزی یا موقعیت کاری را که در آن استاد یا دستیار استاد بوده اید، را مشخص کنید.
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”4- از زبانی قدرتمند استفاده کنید و ساختار واضحی داشته باشید.” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%2386bd56″][vc_column_text]
طول ایده آل سی وی یک تا دو صفحه است. نتیجه؟ سی وی مکان مناسبی برای درازه گویی نیست. شما باید کلمات خود را با دقت انتخاب کنید تا در فضایی محدود بیشترین اطلاعات را راجع به دستاوردهای خود اعلام کنید.
مراقب کلیشه های اینترنتی برگرفته از قالبهای سی وی نویسی باشید که فقط به کمیته پذیرش می گوید مقاله ای در مورد نحوه نوشتن سی وی خوانده اید. این شامل اصطلاحات رایجی مانند “جزئیات گرایی” است که کمیسیون قبلاً بارها آن را شنیده است.
ساختار نیز یکی از مشخصه های مهم سی وی دوره کارشناسی ارشد است که باید شامل موارد زیر باشد:
– سرعنوان با نام و اطلاعات تماس شما
– بخشهایی مشخص شده که دارای عنوانی برای تأکید بر محتوای فنی آن می باشد مثلا « تجارب کاری مرتبط » « حوزه های علمی مورد علاقه» « مهارتها و تکنیکهای آزمایشگاهی»
– توضیحات ( به صورت نقطه گلوله)
– ورودی ها به ترتیب زمانی معکوس (از جدیدترین به قدیمی ترین)
[/vc_column_text][vc_single_image image=”29042″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_empty_space height=”40px”][vc_message message_box_color=”grey” icon_fontawesome=”fas fa-angle-double-right”]
بیشتر بدانید: تحصیل در فرانسه
[/vc_message][vc_custom_heading text=”5- مواردی که باید در سی وی CV آکادمیک خود بیاورید” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%2386bd56″][vc_column_text]
– علایق تحقیقاتی : نشان می دهند شما به همان موضوعاتی علاقه دارید که تمرکز دوره بر روی آنهاست.
– تحصیلات: به ترتیب زمانی (ذکر معدلهای مربوطه)
– آثار به چاپ رسیده: برای هر مقاله یک هایپرلینک در نظر بگیرید تا کمیسیون بتواند نمونه هایی از نوشته های شما را داشته باشد.
– افتخارات و جوایز: فقط موارد قابل توجه مانند بورس تحصیلی را ذکر کنید.
– تجارب آموزشی: علاقه خود را به زندگی / شغل دانشگاهی نشان دهید.
– تجارب کاری: تجارب حرفه ای خود را عنوان کنید (در صورت وجود)
– مهارت های کامپیوتری: به مهارتهایی که تسلط دارید و ممکن است برای برنامه شما لازم باشند اشاره کنید.
– مهارتهای زبانی: نمرات آزمونهای زبان خود را ذکر کنید (TOEFL، GRE و غیره)
– عضویت: اگر عضو سازمان خاصی هستید که در ارتباط با رشته ای است که میخواهید بخوانید، آن را عنوان کنید.
[/vc_column_text][vc_custom_heading text=”6- بازخوانی ضروری است” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%2386bd56″][vc_column_text]
CV به منزله کارت ویزیت شماست. هر چیزی که داخل آن می نویسید باید با دقت و تمام و کمال آورده شود. این یعنی سی وی را باید برای هر درخواستی تطبیق داده و ویرایش کنید تا مطمئن شوید که به بهترین شکل معرف شماست.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”29041″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_empty_space height=”40px”][vc_custom_heading text=”موضوع سی وی آکادمیک چیست” font_container=”tag:h2|font_size:24|text_align:right|color:%2386bd56″][vc_column_text]
مهمترین نکته در مورد سی وی کارشناسی ارشد آن است که باید گویای درک شما از دستاوردهایتان باشد. سی وی معمولاً همراه با توصیه نامه های دانشگاهی است، که در آن اساتید تجارب و مهارت های شما را تصدیق می کنند.
برای همین است که نباید سی وی را موضوعی کم اهمیت تلقی کنید، بلکه باید وقت بگذارید و روی کارهایی که انجام داده اید فکر کنید. اگر شما تقاضانامه خود را باور نداشته باشید، چگونه میتوانید از دیگران انتظار داشته باشید تا آن را باور کنند؟
[/vc_column_text][vc_column_text]منبع: Mastersportal[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]