مهاجرت به اروپا یکی از پر طرفدار ترین مسیرها برای مهاجرت می باشد. مهاجرت به اروپا مزایای بسیار زیادی دارد که به بررسی این مزایا پرداخته ایم. با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب مهاجرت به اروپا آشنا شوید.
آمار مهاجرت به اروپا
مهاجرت به کشورهای اروپایی در میان ایرانیان بسیار طرفدار دارد. به طوریکه پس از مهاجرت به امریکا در سال ۱۴۰۳ بیشترین مهاجرت به کشورهای اروپایی بوده است. یعنی حدود ۲۹ درصد از ایرانیان مهاجر به کشورهای اروپایی مهاجرت کردهاند. این آمار توسط دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور تهیه شده است.
دلایل مهاجرت به اروپا
حقیقت این است که مهاجرت فرایند سادهای نیست و ممکن است حتی چند سال این فرایند به طول بیانجامد؛ اما چرا اروپا؟ مهاجرت به اروپا با توجه به رشد بالای اقتصادی و دانشگاههای توسعهیافته شاید درخواست افراد زیادی باشد؛ اما مزایای مهاجرت به کشورهای اروپایی محدود به این موارد نیست. مهمترین دلایل مهاجرت به اروپا شامل:
- سفر به کشورهای عضو شینگن بدون نیاز به ویزا
- امکان تحصیل رایگان
- امکان استفاده از خدمات رفاهی و بهداشتی رایگان
- بهرهمندی از تحصیل رایگان برای فرزندان
- امکان خرید ملک، خانه و اتومبیل
- امکان دریافت اقامت کشورهای دیگر اروپایی در کوتاهتر
- امکان دریافت اقامت آمریکا در زمانی کوتاه
- سفر آزادانه به کل اروپا
راحت ترین راه های مهاجرت به اروپا
مهاجرت به اروپا از طریق ثبت شرکت
روش های مهاجرت خویش فرمایی در سه الگوی ثبت شرکت، ویزای استارتاپ و تاسیس نمایندگی خلاصه میشود. خوشبختانه هم اکنون از طریق ثبت شرکت می توان اقامت انگلیس و آلمان و از طریق تاسیس نمایندگی نیز میتوان اقامت انگلیس و بلغارستان را در گستره اروپا دریافت کرد. کم ریسک بودن، منعطف بودن و کم بودن الزامات سنی و مالی و مدرکی،از مهمترین دلایل جذابیت این الگوی مهاجرت به اروپا محسوب میشود.
مهاجرت به اروپا از طریق سرمایهگذاری
مهاجرت سرمایهگذاری یکی از مطمئنترین راههای مهاجرت به اروپا است. برای سرمایهگذارانی که بیش از یکمیلیون دلار سرمایه دارند، اخذ اقامت دائم و دریافت پاسپورت کشور جدید آسانتر میشود. این سرمایهگذارها، در کشور جدید، کسبوکاری را راهاندازی میکنند و برای افراد محلی شغل ایجاد میکنند.
تقریباً تمام برنامههای سرمایهگذاری در اروپا، منجر به اخذ شهروندی میشود. شخص مهاجر پس از ۵-۶ سال زندگی در کشوری که اجازه اقامت دارد، میتواند برای اقامت دائم اقدام کند. بعد از ۱ سال یا بیشتر، شما میتوانید برای گذرنامه اروپا و تابعیت دوم درخواست دهید.
تابعیت برخی از کشورها را میتوان با سرمایهگذاری در اقتصاد محلی مانند خرید املاک یا اوراق بهادار، کارآفرینی و ایجاد شغل بهدست آورد.
اگر شما به کشور جدید، ارز وارد کنید، درواقع به شما حق شهروندی از طریق سرمایهگذاری داده میشود. اگر تصمیم دارید از طریق سرمایهگذاری تابعیت کشور اروپایی را بهدست آورید، نیازی به صحبت به زبان آن کشور نیست. یا حتی مجبور به حضور دائم در این کشور نیستید. اقامت اروپا با خرید ملک، یکی از رایجترین روشهای سرمایهگذاری در اروپا است.
تابعیت از طریق سرمایهگذاری راهی برای اخذ تابعیت دوم است. برخی کشورها به شهروندان خود اجازه میدهند تابعیت دوم داشته باشند؛ اما کشورهایی مانند اسپانیا و آلمان هستند که اجازه تابعیت دوم را نمیدهند (مگر در شرایط خاص).
کشورها شرایط متفاوتی برای صدور تابعیت دوم از طریق سرمایهگذاری دارند. مبالغ و انواع سرمایهگذاریها، نیاز به سرمایهگذار، هزینههای ثبتنام، شرایط سرمایهگذاری و روند اخذ تابعیت متفاوت است.
مبلغی که برای سرمایهگذاری لازم دارید، ممکن است به چندین قسمت اختصاص یابد. یک قسمت برای کمک غیرقابلجبران به اقتصاد کشور در ازای دریافت گذرنامه است (این پول قابل بازگشت نیست). دومین قسمت برای سرمایهگذاری در املاک و مستغلات محلی، اوراق بهادار، تجارت یا سایر داراییها است. این سرمایهها بعد از ۵ سال قابلفروش هستند. همچنین چنین سرمایهگذاریهایی میتوانند سودآور باشد.
مهاجرت به اروپا از طریق اخذ ویزای طلایی
ویزای طلایی، در حقیقت یکی از انواع روشهای دریافت اقامت در اروپا است که با استفاده از آن، فرد امکان سرمایهگذاری در کشور مقصد و دریافت امتیازات شهروندی را بهدست میآورد. هر کشوری در اروپا ویزای طلایی ارائه نمیدهد. یونان، بلغارستان، مجارستان و قبرس درازای سرمایهگذاری تابعیت ارائه میدهند. ( آپدیت سال ۱۴۰۳)
برنامه ویزای طلایی مالتا فعلا تعطیل است و مونته نگرو از سال گذشته به ایرانیها ویزای طلایی نمیدهد.
مهاجرت به اروپا از طریق ازدواج
ازدواج، یکی از رایجترین راه های مهاجرت به اروپا است. به این معنی که اگر شما به عنوان یک شخص خارجی با فردی که شهروندی یکی از کشورهای را اروپایی دارد، ازدواج کنید، میتوانید تابعیت کشور جدید را بهدست آورید. شما همچنین میتوانید از طریق ازدواج، به یک شهروند اتحادیه اروپا تبدیل شوید! شما باید سند ازدواج معتبر داشته باشید و ثابت کنید که با شهروند یکی از کشورهای اروپایی ازدواج کردهاید.
با ویزای همسر یا شریک زندگی خود، میتوانید بدون محدودیت در کشور اروپایی کار کنید. اگر با یک شهروند انگلیس یا شخصی که حق زندگی و کار یا وضعیت اقامت در انگلستان را دارد ازدواج کنید، میتوانید برای دریافت ویزای این کشور اقدام کنید.
مهاجرت به اروپا از طریق کار
اگر شما بهعنوان شخص خارجی قصد کار در یک کشور اروپایی را دارید، بهتر است در قدم اول شغلی پیدا کنید و کارفرما برای مهاجرت شما درخواست دهد. با داشتن تحصیلات مرتبط و سابقه کاری، موفقیت شما برای مهاجرت بیشتر خواهد شد.
اگر یک صلاحیت حرفهای بهعلاوه یک پیشنهاد رسمی و پذیرش شغل داشته باشید، بلو کارت را دریافت خواهید کرد. خانواده شما میتوانند شما را همراهی کنند. اگر ۳۳ ماه در یک کشور اروپایی کار کنید، میتوانید درخواست اقامت دائم (اولین قدم به سمت مهاجرت) را بدهید. اگر به زبان آن کشور مسلط هستید، میتوانید پس از ۲۱ ماه درخواست اقامت دائم کنید.
کارت آبی اتحادیه اروپا به کارگران واجد شرایط خارج از اتحادیه اروپا، حق زندگی و کار در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا را میدهد، مشروط بر اینکه دارای شرایط حرفهای مانند تحصیلات دانشگاهی و قرارداد کار یا پیشنهاد کاری الزامآور با حقوق بالا داشته باشند. کارت آبی اتحادیه اروپا در ۲۵ کشور از ۲۷ کشور اتحادیه اروپا اعمال میشود. همچنین با دریافت جاب آفر نیز میتوانید در بسیاری از کشورهای اروپایی مستقیما وارد بازار شوید.
مهاجرت به اروپا از طریق تحصیل
مهاجرت تحصیلی یکی از راحتترین روشهای مهاجرت به اروپا است. شما میتوانید بعد از اتمام تحصیل وارد بازار کار در کشور جدید شوید و از این طریق اقامت دائم را به دست آورید. تحصیل در دانشگاههای اروپایی، یک تجربه عالی است. اروپا دارای بهترین مؤسسات آموزش عالی در جهان و شهریههای نسبتاً کم است.
اگر قصد تحصیل در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا (ازجمله انگلیس، ایرلند، ایسلند، نروژ، سوئد، کرواسی، بلغارستان، قبرس و رومانی) را دارید و خارج از اتحادیه اروپا هستید، باید برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنید.
مهاجرت به اروپا از طریق پناهندگی
طبق گزارش یورو ستیت،۴۱۶٬۶۰۰ پناهجوی برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کردند. تابعیت اصلی بیشتر متقاضیان پناهندگی در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰، سوریه، افغانستان، ونزوئلا و کلمبیا بوده است.
مهاجرت به اروپا برای هنرمندان و افراد فوق موفق
به عنوان مثال در اتریش اقامتی تحت عنوان اقامت هنرمندی وجود دارد که اگر شخص متقاضی بتواند اثبات کند از طریق فعالیت هنریش درآمد دارد و در کشور اتریش نیز می تواند با ادامه همان فعالیت هنری درآمد لازم جهت تامین هزینه های زندگیش را داشته باشد، به این صورت می تواند برای اقامت هنرمندی در اتریش درخواست خود را ارائه نماید. شایان ذکر است از جمله پیش نیاز های اساسی مهاجرت به اروپا از این روش اثبات فعالیت ها و موفقیت های بین المللی شخص می باشد.
هزینه مهاجرت به اروپا
هزینه مهاجرت به اروپا بر اساس کشور مقصد و همینطور روشی که برای مهاجرت به کشور موردنظر انتخاب میکنید، متفاوت است. هزینهها با هر تغییری در قوانین کشورها بهروزرسانی میشود. مثلا فرض کنید برای ویزای سرمایه گذاری در کشور پرتغال اقدام کردهاید. هزینهها بر اساس نوع سرمایه گذاری که تمکن مالی یا خرید ملک هست متفاوت میشود. علاوه بر این، هزینههای مربوط به گرفتن ویزای اولیه که در تمام روشها هست نیز وجود دارد.
در یک دستهبندی هزینهها را میتوان اینطور دستهبندی کرد:
- هزینههای گرفتن ویزای موقت اولیه
- هزینه مربوط به اقامت و مسکن
- هزینههای مربوط به همراهی خانواده
- هزینه تبدیل ویزای موقت به ویزای دائم
- هزینه مربوط به بحث سرمایه گذاری و تمکن مالی در برخی روشهای مهاجرت
مدارک لازم برای مهاجرت به اروپا
برای درخواست ویزا به موارد زیر نیاز دارید:
- پاسپورت با حداقل دو صفحه خالی و حداقل 3 ماه اعتبار
- فرم درخواست ویزا برای خود شخص و افراد همراه
- یک عکس جدید
- گرفتن اثرانگشت
- هزینه ویزا (بیمه پزشکی، هزینه خدمات)
- بیمه پزشکی مسافرتی که پوشش فوریتهای پزشکی، بستری شدن در بیمارستان و بازگشت به کشور (ازجمله در صورت فوت) را پوشش میدهد. حداقل پوشش باید 30000 یورو باشد. این بیمه باید برای کل منطقه شینگن و در طول مدت اقامت معتبر باشد.
ارزان ترین کشور اروپایی برای مهاجرت
با داشتن اطلاعات کاملی از کشورهای اروپایی می توانید تصمیم بهتری بگیرید. با توجه به اینکه یکی از بهترین راه های مهاجرت به اروپا ثبت شرکت است، کشور بلغارستان از ارزان ترین کشورهای اروپا برای مهاجرت از طریق خویش فرمائی است. بلغارستان که اخیرا نیز عضو شنگن شده است، در حال حاضر راحت ترین مسیر دریافت اقامت اروپا محسوب میرود. اگر زمانبندی پر عجله ای ندارید، ویزاهای استارتاپ و یا مهاجرت به اروپا از طریق ثبت شرکت در آلمان نیز از گزینه های مطلوب است.