در رابطه با شرایط سنی مهاجرت چه می دانید؟ بهترین سن برای مهاجرت به اروپا چه سنی است؟ آیا در سن بالا نیز می توان مهاجرت کرد؟ آژانس مهاجرتی چهره نگار هر آنچه که باید در رابطه با شرایط سنی مهاجرت بدانید را در اختیارتان قرار داده است؛ تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
اهمیت شرایط سنی برای مهاجرت
سن یکی از اولین سئوالتی است که مشاوران مهاجرت از شما خواهند پرسید. چرا؟ چون گزینه های پیش روی شما را به شدت تحت تاثیر قرار داده و مشخص میکند که چه روش هایی و چه کشورهایی برای شما مفید فایده هستند. بی توجهی به این موضوع میتواند شما را با ریجکت یا رفیوز روبرو نماید.
در گروه سنی ۲۵ تا ۳۲ سال، ممکن است واجد شرایط بسیاری از برنامههای ویزای مهاجرتی باشید و بدین صورت شانس شما برای موفق شدن در یکی از این برنامهها بیشتر باشد. شما میتوانید تصمیم بگیرید که آیا قصد دارید به طور دائم به کشور موردنظر خود نقلمکان کنید یا به طور موقت در آنجا مستقر شوید.
در بهترین سن برای مهاجرت، ممکن است گزینههای شغلی مختلف و پتانسیل پیشرفت داشته باشید. بسیاری از شرکتها ترجیح میدهند افراد حرفهای جوان و پرانرژی را در تیم کارمندان خود استخدام کنند. در یک سیستم مهاجرت مبتنی بر امتیاز، افراد در گروه سنی ۲۵ تا ۳۲ سال دستاوردهای بالایی دارند. اما حقیقت این است که تعداد کمی از متقاضیان مهاجرت در این چهارچوب سنی قرار میگیرند.
امتیازدهی به مهاجران برای اخذ ویزا
انواع مختلفی از دستههای مهاجرت مانند مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری، مهاجرت استارتاپی، مهاجرت سرمایه گذاری و نهایتا مهاجرت از طریق برنامه های خود اشتغالی و یا تمکن مالی وجود دارد. در هر دسته مهاجرت، شرایط مهاجرت برای هر سن متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. بهطورکلی، انتخاب مهاجرت با معیارهای مبتنی بر امتیاز انجام میشود:
- تحصیلات
- تجربه
- سن
- تطبیقپذیری
- داشتن دعوتنامه کاری از کارفرما بومی برای مثال داشتن جاب آفر آلمان از یک کارفرمای آلمانی.
- مهارت زبانی (زبان انگلیسی مهارت اصلی است که بسته به کشور مقصد ممکن است زبانهای دیگری نیز مهم باشند.)
هرچند که در میان همه ی گونه های مهاجرت، آیتم سن در ویزاهای تحصیلی و کاری بیشتر مطرح هستند. در صورتی که برای مثال در روش اخذ اقامت اروپا از طریق ثبت شرکت در آلمان ویا تاسیس نمایندگی در بلغارستان، آیتم سن چندان مطرح نیست.
بهترین سن برای مهاجرت کاری
بهترین سن برای مهاجرت کاری، به موقعیت های شغلی مختلف در کشور مقصد بستگی دارد. از آنجا که در یک سیستم مهاجرت مبتنی بر امتیاز، افراد در بازه سنی ۲۵ تا ۳۲ سال دستاورد های بالایی دارند؛ بسیاری از شرکت ها ترجیح میدهند افراد حرفه ای جوان و پر انرژی را در تیم کارمندان خود استخدام کنند.
افراد با سن ۴۰ سال به بالا معمولا بر اساس تجربه یا رزومه شغلی خوب و امتیاز مهاجرت کاری، برای دریافت ویزای کاری اقدام می کنند. در واقع مهاجران جوان تر با سرعت بیشتری جذب بازار کار میشوند و سال های بیشتری را می توانند صرف کمک به اقتصاد کشور مقصد کنند.
پس اگر شخصی در بهترین سن برای مهاجرت کاری باشد، اولویت بیشتری برای دریافت ویزا خواهد داشت. چرا که در هر موقعیت شغلی می تواند بیشترین خدمت را به اقتصاد کشور مقصد برساند و دولت ها به این نکته در پذیرش مهاجرین بسیار اهمیت می دهند. زیرا بیشتر کشورها در سن ۶۰ سالگی شهروندان خود را بازنشسته می کنند و نیرویی را به عنوان مهاجر می پذیرند که حداقل بتواند ۲۰ سال در کشور مقصد کار کند.
بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی و تحصیل در خارج از کشور آرزوی بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان می باشد. با وجود اینکه برای اپلای کردن در دانشگاه های خارج از کشور هیچ گونه محدویت سنی وجود ندارد، اما دانستن بهترین سن برای مهاجرت، بورسیه تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی با روندی ساده تر، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
بنابراین در هر سنی می توان برای تحصیل در هر مقطعی به غیر از رشته های تحصیلی از جمله پزشکی در دانشگاه های خارج از کشور اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کرد، اما سن و گپ تحصیلی که همان فاصله زمانی بین مقاطع تحصیلی می باشد، در فرایند صدور ویزای تحصیلی، فاکتور بسیار مهمی به شمار می رود. داشتن سن بالای ۳۵ سال و گذشتن زمان زیادی (معمولا بیش از ۴ سال) از تاریخ اخذ آخرین مدرک تحصیلی، مهاجرت تحصیلی و روند اخذ ویزا را سخت تر می کند.
از این رو بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی در مقطع کارشناسی از ۱۸ تا ۲۳ سال و برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، بهتر است حداقل ۲۲ سال سن داشت. در واقع بیشتر دانشگاه ها، سختگیری زیادی برای جذب دانشجویان کارشناسی ارشد ۳۵ سال به بالا دارند.
بهترین سن برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری یکی از راحت ترین و مطمئن ترین روش های مهاجرت به شمار می رود. این روش با ثبت شرکت و یا اجرایی کردن یک ایده استارتاپی در کشور مقصد و یا سرمایه گذاری از طریق خرید ملک در کشور مقصد محقق می شود. از آنجا که شرایط سنی خاصی برای این روش از مهاجرت وجود ندارد، بهترین سن برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری طبق اهداف مختلف فرد و قوانین کشورها می تواند از ۱۸ سال به بالا باشد.
طرح های سرمایه گذاری موفقی که باعث ورود پول به کشورها شوند و هم راستا با اهداف اقتصادی آن ها باشد، از جانب دولت کشورهایی مانند آمریکا و اتحادیه اروپا مورد استقبال فراوانی قرار می گیرند. افرادی که از این طریق اقدام می کنند علاوه بر اخذ ویزا برای خود و و ویزا برای مهاجرت خانوادگی می توانند پاسپورت و تابعیت کشور مقصد را نیز از آن خود کنند.
بهتریم سن برای مهاجرت کارآفرینی
داشتن مهارت های ارتباطی، داشتن تجربه های عملی از کسب وکار های قبلی و صد البته داشتن مقادیری سرمایه برای راه اندازی کسب کار، باعث میشود که سن پیشنهادی ما برای اقامت از طریق ثبت شرکت ها و یا ویزاهای استارتاپی گستره ای بین ۳۰ تا ۵۵ سال باشد. یعنی بازه زمانی به شدت مفید و پر انرژی از زندگی انسان. هرچند که باید در نظر داشته باشیم، این صرفا بازه مطلوب است،و الا هر انسانی میتواند شانس خود را برای این سفر ماجراجویانه در هر سنی تجربه کند.
شرایط سنی مهاجرت قبل از ۳۰ سالگی
چیزی درمورد ترک آسایش ۲۰ سالگی وجود دارد که تغییرات زیادی در زندگی ایجاد میکند. از نظر مهاجرت، افراد زیر سیسالگی بهمراتب بیشتر از افراد مسنتر، موفق به مهاجرت میشوند. با بالاترین سن، شرایط مهاجرت ممکن است کمی پیچیده شود؛ چراکه شما باید فضای آرامی را که در طی این سالها اطراف خود ایجاد کردهاید را رها کنید. شغل، دوستان، خانواده و سرمایهای که دارید را باید رها کنید و شانس خود را جای دیگر امتحان کنید.
مشخص است که با بالارفتن سن وابستگی ما به اطراف بیشتر میشود. پس بهترین سن برای مهاجرت زمانی است که هنوز وابستگی ما به اطراف آنچنان زیاد نشده است و هنوز شانس بالایی برای تغییر داریم. این سن از ابتدای ۲۰ سالگی تا اواسط ۳۰ سالگی است.
افزایش مسئولیتها پس از سی سالگی
در دوران مدرن، برخی از مردم مسئولیتهای زندگی را به بازهای پس از سیسالگی منتقل میکنند. این مسئولیتها میتواند شامل ازدواج، تشکیل زندگی و فرزندآوری باشد؛ به همین دلیل قبل از شروع شدن این دوران
مهاجرت میتواند اقدام بهتری باشد؛ چراکه زمان کافی برای تحقق آن وجود دارد.
بسیاری از افراد هستند که با وجود مسئولیتهای زیاد زندگی دست به مهاجرت میزنند. این انتخاب نیز شدنی است، اما استرسی که تجربه میکنند را نیز در نظر بگیرید. آنها علاوه بر اینکه به دنبال موفقیت در مهاجرت خودشان هستند، باید در قدم بعدی به مهاجرت همسر و فرزندان نیز فکر کنند. پس چهبهتر است که قبل از این دوران مسئولیت، مهاجرت انجام شده باشد و بهترین سن برای مهاجرت را قبل سیسالگی بدانیم.
بهترین کشورها برای مهاجرت در سن بالا
با اینکه مهاجرت در هر سنی امکان پذیر است اما جدا از کسانی که برای تحصیل و یا کار مهاجرت می کنند افرادی هستند که در سنین بالایی قرار دارند و در کار خود بازنشسته شده اند. بسیاری از این افراد به دنبال مکانی برای مهاجرت می گردند که علاوه بر کسب آرامش بتوانند در آن برای باقی عمر به راحتی زندگی کنند و شرایط اقتصادی و محیطی آن مطلوب باشد.
مهاجرت افراد سن بالا با تمکن مالی خوب و از طریق ویزای بازنشستگی به کشور هایی مانند یونان، اتریش و فرانسه با توجه به امکانات رفاهی و شرایط اقتصادی برای افراد با سن بالا بسیار پیشنهاد می شود. افراد بالای ۵۰ سال می توانند جهت کار در کشور مقصد به کارهایی مثل رانندگی، مشاور املاک، کارآفرین، مدرس و شغل هایی از این مشغول شوند.
برای دریافت ویزای بازنشستگی مهاجران باید دارای شرایطی مثل سن بالای ۵۵ سال، تمکن مالی لازم و بیمه نامه معتبر باشند تا بتوانند ویزای خود را از کشور مربوطه دریافت کنند. همچنین اقامت از طریق ثبت شرکت نیز میتواند گزینه جذابی برای کسانی باشد که مایل هستند در کنار مهاجرت، از امکان درآمد یورویی نیز محروم نشوند.