مراحل گرفتن پذیرش دکتری در کشور فنلاند
مراحل اخذ پذیرش دکتری در کشور فنلاند مشابه سایر کشورهاست، اما تفاوتهای اندکی نیز در این باره وجود دارند. برنامههای دکتری برای دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مؤسسات مختلف متفاوت هستند. کسانی که مایل به ثبتنام در این مقطع تحصیلی هستند، میتوانند بهصورت مستقیم با یکی از این برنامهها برای تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه مورد نظر خود در فنلاند اقدام کنند.
درخواست پذیرش در دانشگاه مورد نظر از طریق این برنامهها ارسال میشود و حتماً باید مدارکی را که دانشگاه برای ثبتنام اعلام کرده است در اسرع وقت فراهم شوند. این مدارک در دانشگاههای مختلف متفاوت هستند و معمولاً شامل پاسپورت و مدارک شناسایی، سوابق تحصیلی و کاری، رزومه، مدرک زبان، توصیهنامه و غیره خواهند شد.
ارسال درخواست پذیرش در دانشگاه برای برخی از این دانشگاهها و مؤسسات ددلاین مشخصی دارد که متقاضیان باید در آن بازه زمانی درخواست خود را ثبت کنند. هنگامی که درخواست پذیرش ارسال شد و استادان رزومه را بررسی کردند، با دانشجو مصاحبه میشود تا بتواند هدف و انگیزه خود برای ادامه تحصیل در هریک از دانشگاههای فنلاند را شرح دهد.
برای دکتری در کشور فنلاند هزینه چندان قابلتوجهی دریافت نمیشود و حتی منابع مالی و فاندهای مختلفی در اختیار تعدادی از دانشجویان قرار میگیرد؛ بنابراین پذیرش در مقطع دکتری در این دانشگاهها رقابتی خواهد بود. مصاحبههایی که دانشگاهها با متقاضیان صورت میدهند، معمولاً بهصورت آنلاین و بهکمک نرمافزارهای چت تصویری مانند زوم یا اسکایپ برگزار میشوند. پس از طی تمام مراحل اخذ پذیرش دکتری دانشجو میتواند برای تکمیل مدارک و ثبتنام خود اقدام کند.
شرایط و مدارک مورد نیاز برای تحصیل دکتری در فنلاند
یکی از اصلیترین شرایط بهمنظور اخذ پذیرش در مقطع دکترا برای هریک از دانشگاههای فنلاند این است که متقاضی حتماً باید مدرک فوق لیسانس یا مدرکی معادل آن از دانشگاهی مورد تأیید و معتبر داشته باشد. با توجه به رقابتی بودن پذیرش دانشجو در دانشگاههای این کشور در مقطع دکتری، ظرفیت دانشگاهها تعداد مشخصی است و کسانی که سطح علمی بالاتر و رزومه بهتر و قویتری داشته باشند، در اولویت ثبتنام قرار خواهند گرفت.
نکته جالبتوجه درباره تحصیل دکتری در فنلاند این است که شرط سنی خاصی برای این نوع پذیرش در این کشور وجود ندارد. معمولاً افرادی که قصد ادامه تحصیل در این مقطع را دارند، قبل از سن ۳۰ سالگی و بلافاصله پس از اینکه مقطع کارشناسی ارشد را سپری کردند، شروع به تحصیل در این مقطع میکنند، اما پس از ۳۰ سالگی نیز میتوان در فنلاند در این مقطع تحصیلی ثبتنام کنند و هیچ محدودیت خاصی وجود ندارد.
داشتن مدارکی مانند مدرک زبان انگلیسی (آیلتس) با نمره بسیار عالی و داشتن مقالات معتبر ISI در تسریع روند پذیرش دانشجویان در مقطع دکتری در این کشور بسیار مؤثر خواهد بود. ارائه توصیهنامهای معتبر از یک استاد راهنما یا سوپروایزر نیز نقش مهمی در پذیرش در این مقطع دارد. متقاضی حتماً باید ویزای معتبر داشته باشد و همچنین مدارک زیر را هنگام اخذ پذیرش ارائه کند:
- پاسپورت معتبر
- فرم تکمیلشده درخواست اخذ ویزا
- نامه پذیرش
- توصیهنامه (اختیاری)
- عکس پرسنلی
- نامه تمکن مالی
- بیمه درمان
- اصل مدارک تحصیلی متقاضی
- ترجمه مدارک تحصیلی متقاضی
- مدرک زبان
مدرک زبان برای تحصیل دکتری در فنلاند
تحصیل در دانشگاههای فنلاند در مقطع دکتری ممکن است به زبانهای مختلفی ارائه شود که متقاضیان میتوانند زبان منتخب خود را هنگام استفاده از برنامه تحصیلی تعیین کنند، اما برخی رشتهها در این کشور تنها به زبان انگلیسی تدریس میشوند؛ بنابراین متقاضیان پذیرش در این رشتهها حتماً باید مدرک زبان انگلیسی معتبر تافل یا آیلتس داشته باشند. معمولاً نمره آیلتس مورد نیاز برای دانشجویان دکتری در فنلاند ۷ است. داشتن سطح قابل قبولی از دانش زبان فنلاندی میتواند برای دانشجویان مزیت باشد.
هزینههای تحصیل دکتری در فنلاند، بورسیه و فاندهای تحصیلی
در گذشته کسانی که قصد تحصیل در مقطع دکتری در فنلاند را داشتند، میتوانستند بهصورت رایگان در این مقطع تحصیل کنند، اما از پاییز ۲۰۱۷ دانشجویانی که عضو اتحادیه اروپا نبودند، برای ادامه تحصیل در تمام مقاطع در این کشور مستلزم پرداخت شهریه شدند. حداقل میزان شهریه برای دانشجویان انگلیسیزبان در فنلاند از ۱۵۰۰ یورو شروع میشود. دانشجویانی که قادر به مشارکت در امور دانشگاه باشند و بهعنوان عضوی از کارکنان دانشگاه مشغول به کار شوند، میتوانند تسهیلاتی از جمله کمکهزینه زندگی و امکانات رفاهی در قبال کار خود دریافت کنند.
همچنین برخی دانشجویان میتوانند از مزایایی مانند بورسیه تحصیلی استفاده کنند که هزینههای تحصیلی آنها و مقداری از هزینههای زندگیشان را تأمین میکند. این بورسیه به دو صورت به دانشجویان اهدا میشود: کمکهزینه فولبراید که ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ یورو در ماه به مدت ۹ ماه به دانشجویان آمریکایی مشغول به تحصیل دکتری در فنلاند اهدا میشود و بورسیههای آژانس ملی آموزش فنلاند که به دانشجویان در مقاطع دکترا با تمام ملیتها مبلغ ۱۵۰۰ یورو به مدت سه ماه تا یک سال پرداخت میشود.
سیستم آموزشی و برترین دانشگاههای فنلاند در مقطع دکتری
سیستم آموزشی فنلاند به دو صورت مختلف به دانشجویان ارائه میشود. متقاضیان میتوانند تنها در یکی از این سیستمهای آموزشی اقدام به پذیرش و اخذ مدرک دکترا کنند. سیستم آموزش عالی این کشور به شرح زیر است:
- رشتههای تحصیلی در مقطع دکتری توسط ۱۳ دانشگاه در کشور فنلاند ارائه میشوند و مدرک دکتری براساس آموزش عالی و برحسب تحقیقات به فارغالتحصیلان اعطا میشود. دانشجویان بینالمللی دانشگاههای فنلاند میتوانند برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری در این سیستم ثبتنام کنند.
- سیستم دیگری که وجود دارد این است که ۲۲ دانشگاه علمی-کاربردی در فنلاند امکان ارائه شرایط لازم برای دریافت مدرک دکتری را ندارند و دانشجویی در این مقطع نمیپذیرند. در این دانشگاهها دورههای آموزش عالی برای مشاغل و تخصصهای مختلف برگزار شده و با تحقیق و توسعه کاربردی، سبب ارتقا و پیشرفت صنعت در این کشور میشوند.
از میان دانشگاههای کشور فنلاند ۸ دانشگاه در رتبههای برتر جهانی بوده و جزء ۵۰۰ دانشگاه برتر در دنیا هستند. از این میان دانشگاه هلسینکی رتبه ۱۰۴ را در میان دانشگاههای تراز اول دنیا به خود اختصاص داده است.
رشتههای تحصیلی در مقطع دکتری فنلاند
متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکتری در کشور فنلاند برای ادامه تحصیل باید رشتهای را متناسب با سوابق تحصیلی و مدرک کارشناسی ارشد خود انتخاب کنند. درحقیقت ادامه تحصیل در فنلاند با هدف گسترش علم و دانش و تکمیل اطلاعات و مهارتهای شخص در زمینه تحصیلات خود صورت میگیرد.
به همین منظور فرصتی به دانشجویان داده میشود تا با پژوهش و تحقیق بیشتر بتوانند مهارتهای بهتر و دانش عمیقتری کسب کنند. داشتن سوابق کاری و تحصیلی مرتبط با رشته تحصیلی از اهمیت ویژهای برخوردار است. تعدادی از رشتههای دکتری در فنلاند جزء رشتههای برتر هستند و رقابت در این رشتهها نیز سختتر است و شامل رشتههای زیر میشوند:
- دکتری فناوری
- دکتری علوم اداری
- دکتری علوم نظامی
- دکتری موسیقی
- دکتری فلسفه
- دکتری هنرهای زیبا
- دکتری تحقیقات هنری هنرهای نمایشی
- دکتری اقتصاد و مدیریت بازرگانی
سخن پایانی
معمولاً تحصیل در مقاطع بالاتر دانشگاهی و تحصیلات دکتری در فنلاند با چالشهای فراوانی همراه است و افرادی که قصد مهاجرت از طریق تحصیلات تکمیلی یا ادامه تحصیل و کسب تجربههای جدید علمی در کشورهای دیگر را دارند، در انتخاب مقصد تحصیلی خود دچار تردید میشوند.
امکان ادامه تحصیل در مقطع دکتری در کشور فنلاند برای دانشجویان بینالمللی فراهم است. آنها میتوانند با طی مراحل ثبتنام که در این مقاله بهطور کامل شرح دادیم و ارائه مدارک مورد نیاز برای ثبتنام در دانشگاههای این کشور بهمنظور آموزش تحصیلات تکمیلی اقدام کنند. همچنین یکی از مزایای تحصیل در دانشگاههای این کشور این است که فارغالتحصیلان میتوانند پس از اخذ مدرک دکتری خود در مقطع پست دکتری ثبتنام کرده و پژوهشهای خود را حرفهایتر دنبال کنند. اگر نظر یا تجربهای در این زمینه دارید و یا سؤال و پیشنهادی به ذهنتان میرسد، میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. آنها در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.